G4Media.ro

Schi mai scump în Poiana Brașov, în acest sezon / Consiliul Local…

sursa foto: Facebook/Allen Coliban

Schi mai scump în Poiana Brașov, în acest sezon / Consiliul Local a mărit tarifele cu 11% / Un ski-pass nelimitat pentru 10 zile costă 1.250 lei / Se poate schia pe 35% din pârtii

Anul acesta, vom plăti mai mult pentru o zi la schi în Poiană. Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au fost actualizate, cu aproximativ 11%, valoarea acestei actualizării fiind sub rata inflației din luna decembrie, anunță Agenția de presă Rador.

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei.

Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu. Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion.

Aproximativ 35% din domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost deschis. Deși instalaţiile de producere a zăpezii artificiale au fost pornite în luna decembrie, însă pârtiile nu au putut fi amenajate din cauza condiţiilor meteo, relatează Bună Ziua Brașov.

Săptămâna trecută, vremea s-a răcit astfel că administratorii domeniului schiabil au putut să amenajeze pârtiile de la altitudine mai mare. Totuşi, stratul de zăpadă nu este unul foarte consistent. Pe partea superioară a Masivului Postăvarul, stratul de zăpadă amenajată are 25 cm şi scade odată cu altitudinea, ajungând la 15 cm în zona telescaunului Ruia, la îmbarcare.

Pentru amenajarea pârtiilor s-a folosit, în principal, zăpadă artificială. Astfel, potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, tunurile şi lăncile au produs aproape 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială.

Comparativ, în anii trecuţi, când se deschidea domeniul schiabil (lucru care se întâmpla, de obicei în luna decembrie), în zona superioară a masivului zăpada tasată avea cel puţin 40 cm.

Starea domeniului schiabil a fost verificată vineri, 27 ianuarie de primarul Braşovului Allen Coliban, care a coborât pe schiuri pe una dintre pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvarul.

„Mizăm totodată pe înţelegerea turiştilor şi a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiţii excepţionale şi doar cu aceste eforturi de a produce zăpadă artificială. Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul celălalt vom avea condiţii de a coborî până jos”, a declarat vineri primarul Braşovului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine…. sunt curios daca nu ar fi Facebook’ul cati ar mai cheltuii averi pe o vacanta kko?

  2. Merci, mergem in Bulgaria la ski.

  3. Ma duc in austria