G4Media.ro

Scenă cu vizibilitate de 360 de grade la concertul Ed Sheeran de…

Sursa foto: Facebook/ Ed Sheeran

Scenă cu vizibilitate de 360 de grade la concertul Ed Sheeran de la Bucureşti / Artistul britanic va concerta pe 24 august

Ed Sheeran va concerta la Bucureşti pe 24 august pe un nou concept de scenă 360 de grade, care va permite fanilor să poată vedea conţinutul dinamic al spectacolului din fiecare loc din Arena Naţională, informează un comunicat transmis, luni, Agerpres.

„‘Mathematics’ se desfăşoară pe o scenă centrală cu o margine rotativă care permite o vizibilitate de 360 de grade pentru (şi de) Sheeran şi patru platforme, amplasate în interiorul terenului stadionului, fiecare la baza a şase ‘catarge’ care acţionează ca şi contragreutăţi într-o configuraţie sofisticată de rigidizare cu scripeţi pentru un halo de 42 de tone deasupra scenei principale. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, pirotehniştii au un rol important în spectacol, cu aruncătoare de flăcări folosite de mai multe ori, culminând cu un foc de artificii ca final”, se precizează în comunicat.

Potrivit organizatorilor, fanii au ocazia să experimenteze o nouă configuraţie de producţie, cu punerea în scenă a lui Ed Sheeran în cerc, înconjurat de mulţime.

„Această scenă intimă de 360 de grade este formată dintr-o scenă centrală rotativă înconjurată de şase catarge înalte de 30 de metri. Realizate din 7,5 tone de grinzi, stâlpii susţin un sistem complex de reţele de cabluri care permite suspendarea a 55 de tone de echipament deasupra scenei, inclusiv sonorizare, lumini şi haloul. Această configuraţie de pionierat elimină necesitatea unui sistem de acoperiş standard, ceea ce are ca rezultat o vizibilitate mult mai bună pentru fani. Haloul, un ecran LED transparent circular cu diametrul de 21 de metri, este suspendat deasupra zonei centrale a spectacolului şi poate fi coborât până la scenă pentru a-l înconjura pe Ed. În interiorul haloului se află 18 candelabre realizate din benzi LED Sceptron pentru a-l ilumina pe Ed pe scenă. Acestea se pot mişca împreună cu haloul sau independent de acesta pentru a crea un show cu adevărat spectaculos”, se explică în comunicat.

„Imediat ce am terminat turneul ‘Divide Tour’, Ed ne-a întrebat ce ar trebui să facem în continuare. A vrut un spectacol care să fie emblematic şi ceva de care oamenii să-şi amintească”, a afirmat directorul de producţie, Chris Marsh.

Potrivit acestuia, designerul de producţie, Mark Cunniffe, a reuşit să realizeze un proiect inovator, cu o gamă extinsă de conţinut video Notch, permiţând tuturor celor din locaţie să se apropie de spectacolul solo al lui Sheeran.

„De la primul concert şi până în prezent, acest concept a dovedit că punerea în scenă a funcţionat şi pentru public, fanii putând vedea conţinutul dinamic din fiecare loc din stadion. Astfel, s-a născut un spectacol global care nu trebuie ratat”, a subliniat Marsh.

Turneul „Mathematics World Tour” al lui Sheeran a început în martie 2022 şi cuprinde toate genurile – de la rock la hip-hop, de la country la pop şi de la balade de dragoste la head bangers. Turneul este unul combinat al fiecăruia dintre albumele sale, se arată în comunicat.

Publicitate electorală

Artistul a anunţat că nu va folosi o trupă pentru cea mai mare parte a concertului, urmând să se acompanieze singur la o staţie 5-loop şi diferite chitări. O staţie 5-loop este un set de pedale unde Sheeran îşi înregistrează tobele, linia de bas, vocea de fundal şi pianul pe o buclă care rulează în mod constant pe întreaga durată a fiecărei melodii.

Biletele pentru acest eveniment special sunt disponibile pe www.cts.eventim.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează