G4Media.ro

Scandal major la instituția din centrul dosarului lui Liviu Dragnea: O angajată…

Scandal major la instituția din centrul dosarului lui Liviu Dragnea: O angajată condamnată pentru că a furat ajutoare sociale continuă să lucreze la DGASPC Teleorman

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, cunoscută drept “raiul angajărilor fictive”, e în centrul unui nou scandal, după cel din dosarul lui Liviu Dragnea. De data aceasta e vorba desprea cazul unei angajate a Direcției care a furat din banii alocați de stat unor oameni bătrâni bolnavi, dar continua să lucreze în instituție.

Protagonista, Daniela Pastramagiu, este membră a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Teleorman. Ea a fost condamnată definitiv în 2015 de Tribunalul Teleorman pentru că a furat din ajutorul dat de stat unor persoane vârstnice, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Femeia a primit o sentință penală de doi ani de închisoare cu suspendare, dat fiind că și-a recunoscut faptele (Sentința poate fi citită aici).

Pe data de 25 iulie 2012, Daniela Pastramagiu era angajată, ca și astăzi, în cadrul DGASPC Teleorman, evaluând gradul de handicap al unor persoane adulte. La momentul acela, ea a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere cu doi bătrâni din comuna Buzescu. În schimb, ea își asuma să le asigure celor doi hrana, vestimentația și menajul pentru tot restul vieții, precum și cheltuielile ocazionate de vreo boală sau pe cele derivate din eventualitatea unei înmormântări. Bătrâna, Maria R. a decedat pe 1 august 2015, aceasta fiind încadrată în gradul de handicap grav și beneficia de ajutoare sociale furnizate de DGASPC Teleorman, dar și de Primăria Buzescu.

Pentru a-și însuși ajutoarele destinate familiei de bătrâni, angajata DGASPC Teleorman, care ajutase și la întocmirea dosarului de handicap al victimei sale prin tot felul de tertipuri (a dus-o pe bătrână să-i facă investigații imagistice în zona capului, deși o mințise că o verifică în zona abdomenului), Daniela Pastramagiu a îndeplinit formalitățile pentru deschiderea unui cont bancar. Aferent acestuia, a solicitat și un card, pe numele bătrânei, în care să fie virate ajutoarele sociale de la Primăria Buzescu și de la DGASPC Teleorman. Totul s-a întâmplat fără ca bătrâna să aibă cunoștință despre demersurile făcute de cea care o mințea că o ajută.

Pe data de 30 aprilie 2014, angajata DGASPC Teleorman s-a prezentat la Agenția Alexandria a Reiffeisen Bank, contactând un ofiter de cont și solicitând de la acesta deschiderea unui cont de card pe numele bătrânei Maria R., precizând că aceasta nu era transportabilă la momentul acela. În consecință, angajatul băncii a pus la dispoziția Danielei Pastramagiu formularele necesare pentru deschiderea contului și i-a eliberat un card bancar. Semnătura beneficiarei reale a fost înlocuită cu semnătura angajatei DGASPC Teleorman. După obținerea cardului bancar, în perioada 11 iulie 2014 – 29 septembrie 2014, fără drept și fără știrea beneficiarului real, Daniela Pastramagiu a folosit cardul la bancomat, retrăgând de 144 ori sume de bani.

Cazul a ajuns, în cele din urmă, pe masa procurorilor și apoi la instanță, constatându-se falsul în înscrisuri și operațiunile financiare frauduloase. În 2015, femeia a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni financiare în mod fraudulos, de acces ilegal la un sistem informatic și de fals sub semnătură private. Aceasta a fost condamnată la doi ani cu suspendare, pentru că Daniela Pastramagiu și-a recunoscut fapta, și trei ani de interzicere a drepturilor.

În ciuda acestui fapt, nimeni din DGASPC Teleorman nu-și amintește ca Daniela Pastramagiu să fi încetat vreodată să lucreze în instituție, în perioada condamnării sale.

Întrebat de reporter care e explicația pentru care o persoană condamnată continuă să lucreze în instituție, directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, a declarant că „E prima dată când aud despre asta. Personal, chiar nu știu de vreo condamnare. Dar doamna lucrează la comisia pentru persoanele adulte cu handicap. Nu știu să fi avut vreo pauză în activitate. Vă rog să îmi dați un răgaz să aflu toate astea.”

Surse din instituție au declarant pentru G4Media.ro că șefa Danielei Pastramagiu a știut că subordonata ei a fost condamnată din 2015 până în 2017, însă asta n-a împiedicat-o să o țină sub tutela ei pe femeia condamnată pentru furt din ajutoarele oamenilor bolnavi.

Daniela Pastramagiu nu a putut fi contactată până la publicarea articolului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Apă de ploaie cazul prezentat. Doamna are condamnare cu suspendare, poate lucra.
  Dgaspeurile astea sunt raiul infractiunilor și al infractorilor și nimeni nu le verifică

  • Raiul infractorilor e si mai mare decat DGSAPC-urile. Consiliile Judetene sunt raiul infractorilor pe bucati feudale din Romania. (DGSAPC-urile sunt sub conducerea CJ-urilor). In CJ-uri se impart banii din Ministerul dezvoltarii pentru lucrarile din judete. Baronii locali sunt sefii de CJ-uri.

  • Nu are importanță ca este o condamnare cu suspendarea executarii, tot cazier penal ai, tot infractor condamnat esti! Sa lucrezi in acelasi loc de munca de care te- ai folosit pentru a savarsi o infracțiune , este absolut inadmisibil!

 2. Institutiile statului au fost anexat peste tot de mafia psd+alde+udmr si peste tot situatia e la fel ca in aceasta cocina din Teleorman, unde un multi-penal pe nume Dragneev Liviu Nikolai a fust bani pentu copii ca sa isi plaeteasca doua japițe din cloaca de borfași numita PSD Teleorman. PSD e urmasul CRIMINALILOR din 1989 care au ucis pentru a-si anexa tara si a o jefui, ceea ce si fac de 30 de ani. Dragneev prdusul cel mai scârbos din istoria recenta o RO, o scursură umana

 3. Legea e numai pentru cei care nu sunt membri PSD.

 4. Impostura PSDista!
  „Romanii ne iubesc”, se lauda analfabeta Dancila in plenul PE!

  „Campanie electorală cu forţa. Angajaţi de la stat, siliţi de şefi să facă propagandă pentru PSD şi Claudiu Manda.
  O craioveancă semnalează faptul că PSD abuzează de conturile de Facebook ale angajaţilor Instituţiilor de stat, forţând oamenii să facă propagandă electorală.
  „În Romania anului 2019 că nu merge treaba cu curăţenie sufletească, asta e ştiuta. Că se aduc oamenii forţat la mitinguri PSD, ameninţaţi cu concedierea sau premiaţi cu 1 litru de ulei – am mai scris despre asta in momentul in care mama mea, angajat al Companiei de Apa Oltenia a fost tarata la miting – şi asta e stiuta.
  DAR azi PSD a înfăptuit furt de identitate şi furt de opinie!
  Aceeasi mama a mea, angajata a aceleiaşi companii, azi a fost adusă la sediul PSD din Craiova de către şefii săi, împreună cu alţi colegi, fara să i se spună de ce, şi acolo i s-au cerut Contul şi Parola de Facebook pentru a i se ataşa la poza de profil o pictogramă cu C. Manda şi cu mesajul „Votez PSD”. Neştiind multe despre tehnologie, nu şi-a amintit parola de Facebook şi şefii săi i-au schimbat-o, i-au făcut alta, de pe propriul ei smartphone!
  Asta au făcut cu toţi oamenii de la Compania de Apa Oltenia!
  Apoi am început toţi din familie să primim de la ea, pe Facebook, cereri de apreciere a paginii lui C.Manda, fără că ea să pună mana pe telefonul ei!
  Ulterior şi-a schimbat poza de profil şi parola de FB, asta după ce i-am explicat eu telefonic cum se face şi ce greşeala a făcut.
  Sunt siderată.
  Spuneti-mi voi, va rog, cui să mă adresez.“
  https://adevarul.ro/locale/craiova/campanie-electorala-forta-angajati-stat-siliti-sefi-faca-propaganda-psd-claudiu-manda-1_5cde578d445219c57eba920c/index.html

  Mama ta e somera, deja, simpla chestiune de timp…va plati scump!
  Are „grija” PSDragnea!

 5. Este o rusine rusinoasa.
  Noi ne straduim sa muncim, platim taxele la zi, nu avem zile de concediu in plus si cucoana asta tot lucreaza pe pile, datorita sefei, in feuda lui Daddy.
  Nu se poate.
  Hai la vot, nu numai la europarlamentare, sa-i dam afara pe „paduchii” astia.

 6. ha ha ha. dupa procesul lui dragnetti mai abitir s-au umplut de fripturisti de la partid DGASPC-urile din toata tara. nu mai au loc in birouri si pleca sa slujeasca partidul, „maretul conducator”.

 7. Oameni buni, nu intelegeti. Daca NU esti penal nu te angajeaza la stat in Teleorman. Da bine la cv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.