G4Media.ro

Scandal la cuţite între consilierii din opoziţie şi primarul Sectorului 1 Clotilde…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Scandal la cuţite între consilierii din opoziţie şi primarul Sectorului 1 Clotilde Armand pe seama unui proiect al acesteia de 100 milioane de euro prin care vrea să schimbe toate lifturile vechi din Sector

„Rabla pentru ascensoare” este proiectul prin care Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand vrea sa deconteze integral asociaţiilor de proprietari înlocuirea lifturilor defecte sau mari consumatoare de energie, pentru care are în vedere să aloce un buget de 100 de milioane de euro. Sunt eligibile pentru a primi finanțare doar asociaţiile care îndeplinesc anumite condiţii stabilite deja de primărie.

Pe Petru Stăncuţ l-am întâlnit miercuri după-amiază pe holurile primăriei. Este președintele unei asociaţii de proprietari de pe Nicolae Titulescu care a venit la primărie cu dosarul pentru a se asigura că va putea schimba liftul blocului care are o vechime de nu mai puţin de 43 de ani.

„Cei de aici de la primărie mi-au spus aşa: să facem noi asociaţia cu o firmă care vrem noi pentru schimbarea liftului şi ne va deconta primăria contravaloarea. Sigur că îmi convine. De ce nu mi-ar conveni?”, a declarat pentru G4Media.ro, Petru Stăncuţ.

Proiectul primăriţei Clotilde Aramand este criticat de către consilierii PNL şi PSD. Aceştia au etichetat demersul ca fiind un „tun” sau „pomană electorală”, susţinând că lifturile ar putea fi înlocuite cu ajutorul fondurilor europene, iar cei 100 de milioane de euro ar pute fi folosiţi pentru proiectele pe care primarul Sectorului 1 le are deja votate și nu le implementează. Mai mult decât atât, PNL Sector 1 susţine într-un comunicat că „primarul Armand dorește să ofere „cadou” 100 de milioane de euro pentru repararea sau înlocuirea acestor lifturi, fără licitație, fără transparență, doar să dea bine electoral” şi că în disperarea sa după capital politic, îi expune practic pe administratorii și președinții de asociații de proprietari la probleme penale, deoarece această tentativă de proiect încalcă prevederile legale”.

Clotilde Armand respinge acuzaţiile spunând despre consilierii din opoziţie că au alte interese la mijloc. Mai exact, aceştia ar vrea ca banii să rămână în primărie pentru a fi cheltuiţi în cu totul alte direcţii.

„De când sunt aici primar, Consiliul Local nu doreşte să finanţeze programe pentru cetăţeni, ei vor ca banii să rămână în primărie pentru alte proiecte pe care ei le vor pentru anumite interese, este un aspect. Al doilea aspect este că ei nu vor ca eu să câştig capital politic prin acest proiect. Este un proiect care este de mare folos pentru comunitate. Eu îl fac doar pentru că cetăţenii au nevoie de acest proiect. Noi avem un buget destul de mare, de două miliarde de lei. Toţi banii aceştia sunt cheltuiţi pentru cetăţeni.

Suntem o primărie unde s-a furat foarte mult şi am reuşit să diminuăm aceste pierderi, să recuperăm şi cu banii pe care îi avem, care sunt la dispoziţia cetăţenilor, am găsit o metodă prin care putem să îi ajutăm pe cetăţenii Sectorului 1, mai exact asociaţiile de proprietari. Anul trecut, Primăria Sectorului 1 a avut excedent bugetar de 800.000 lei pentru că aceste proiecte pentru cetăţeni nu au fost votate”, a declarat pentru G4Media.ro, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Proiectul va fi implementat numai dacă va fi votat în Consiliul Local.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. [Filtrele mamei lor …]

  Din pacate, cam este pomana si cam electorala. 🙁

  Adica primarul, daca zice ca face „pentru cetateni”, sa zica asa „pentru cei de la bloc schimbam liftul, pentru cei de la case punem panouri solare pentru apa calda pe acoperis.” (Putem face un calcul cost_mediu_ascensor / nr_mediu_ap/bloc, ca sa nu le dam mai multi bani decat ar fi corect (dar nici mai putin), pentru panouri solare, celor de la case.)

 2. {Tot mama lor de filtre … stau sa postez pe bucati si sa caut cuvinte cheie … ]

  Cei de la bloc sunt oricum avantajati ca primaria mare le subventioneaza incalzirea pe timp de iarna, inclusiv pe banii celor de la case; acum sa mai fie subventionate si repararea proprietatii private a celor de la bloc tot pe banii celor de la case?!

  Ce-i asta, dreptate si echitate … socialista?
  Cum se pozitioneaza USR-ul cu privire la acest aspect?

  Chiar si-au pierdut mintile? Cu popu1isme din astea, isi pierd aderentii, votantii pleaca dupa primele alegeri si … raman pe janta. USR, tre-zi-rea!!

  • Dar tu pe ce te încălzești la curte? Că dacă nu te încălzești prin curent electric ești subvenționat de PMB și minister, care plătește certificate CO2 pentru poluarea centralelor sinsobelor voastre.

  • De unde decurge ca stau la curte?

   Vorbesti de certificatele pt CO2 pe care guvernul le vinde altor tari, caci noi emitem sub cota alocata? 🙂

  • Hai, ca mi-am mai adus aminte ceva. :o)

   Celor de la bloc le-a facut reabilitarea termica a locuintelor tot statul (prin programul national) si primaria (prin acoperirea procentului de 20% sau cat era in sarcina proprietarilor – din bugetul local), inclusiv din banii celor de la case.

   Iar celor care stau la casa si care au pierderi chiar mai mari decat cei de la bloc prin transfer termic prin peretii exterior le-a zis statul „E, lasati …”

   Curat murdar echitabil si social, Coane Fanica! Ori sau nu?!