G4Media.ro

Scandal la Avocatul Poporului de la Chișinău: un bărbat condamnat pentru proxenetism,…

Scandal la Avocatul Poporului de la Chișinău: un bărbat condamnat pentru proxenetism, consilierul neoficial al șefei instituției, Natalia Moloșag

Mai multe partide extraparlamentare au cerut demisia Avocatului Poporului din Republica Moldova, Natalia Moloșag, după apariția în spațiul public a unor informații potrivit cărora aceasta ar fi consiliată neoficial de către un personaj condamnat pentru proxenetism și implicarea în activități de videochat.

Deși scandalul a izbucinit marți, instituția Avocatului Poporului nu a venit încă cu o poziție de clarificare a acestor acuzații care s-a amplificat în spațiul public. Bărbatul care este prezentat ca și consilier neoficial este prezent în care multe fotografii de la întâlniri oficiale ale Nataliei Moloșag.

Consilierul neoficial se numește Dumitru Victor Godorog și a fost condamnat pe 4 decembrie 2017 a fost condamnat la 4 ani privațiune de libertate, cu suspendarea condiționată a pedepsei pentru un termen de 3 ani. În această cauză penală, Natalia Moloșag i-a fost avocată.

Incidentul este exploatat acum de partidele extraparlamentară, dar și media pro-rusă de la Chișinău. Acestea fac asocierea între Natalia Moloșag și președintele Maia Sandu, a cărui avocată a fost într-o serie de procese pe care Maia Sandu i le-a intentat fostul președinte pro-rus Igor Dodon în anii trecuți.

„Cred că demisia în cazul Moloșag nu este un act suficient, iar aceste acțiuni ar trebui anchetate prin prisma conflictului de interes și/sau abuzului în serviciu”, a scris liderul Partidului Plaforma Dreptate și Adevăr (PPDA), Dinu Plângău, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, încă de la numirea Nataliei Moloșag în această funcție au existat voci critice privind un posibil conflict de interese pentru desemnarea Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului.

Foto: Dumitru Victor Godorog și Avocatul Poporului, Natalia Moloșag (ambii în centru) la o acțiune recentă de sădire a pomilor. Sursa/Avocatul Poporului din Republica Moldova Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hai că se poate și la alții 🤣🤣🤣🤣 să se adune mai mulți în clasamentul ‘idioții europei’…..

  2. ,, consilier neoficial ,, ??? adica amant tinut si el pe statul de plata