G4Media.ro

Scandal în jurul expulzării celor șapte cetățeni turci din Moldova: Ministerul de…

Scandal în jurul expulzării celor șapte cetățeni turci din Moldova: Ministerul de Interne a antedatat documentele

Portalul Anticoruptie.md a intrat în posesia unor documente care arată că Biroul de Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne din Moldova ar fi antedatat documentele de expulzare a celor șapte cetățeni turci pentru a acoperi ilegalitățile comise de autoritățile de la Chișinău.

La o zi după expulzarea cetățenilor turci din R. Moldova, BMA preciza că instituția nu a fost implicată în acest caz. „Biroul nu a participat. Instituția care s-a ocupat de acest caz nu suntem noi”, a declarat Olga Poalelungi pentru deschide.md. Ea a mai fost întrebată și care este procedura standard în astfel de cazuri. „Sunt mai multe proceduri care sunt aplicate în astfel de cazuri pentru a declara o persoană indezirabilă. Ca regulă, ei sunt însoțiți de colaboratorii biroului, dar în acest caz nu știu care procedură a fost aplicată”.

Documentele intrate în posesia portalului Anticoruptie.md dovedesc contrariul și anume că BMA fie a știut de la bun început despre operațiune, așa cum o arată data de pe document de 5 și 6 septembrie, fie a comis o ilegalitate și a emis aceste acte ulterior expulzării. Mai precis, le-a antedatat.

Cert este că familia unuia dintre profesorii turci expulzați recent din R. Moldova, Riza Dogan, directorul filialei din Durleşti a Liceului Orizont, a primit aceste documente de la BMA din cadrul Ministerului de Interne, pe care noi le prezentăm în acest material, abia pe data de 10 septembrie.

Citește aici toată investigația

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.