G4Media.ro

Satul Viscri a fost luat cu asalt de turiști, înaintea vizitei regelui…

Sursa foto: Facebook / Eugen Vaida

Satul Viscri a fost luat cu asalt de turiști, înaintea vizitei regelui Charles al III-lea / Monarhul va trece pe aici doar pentru câteva ore / Meniuri de sărbătoare: porc marinat la cuptor, servit cu legume coapte în unt, dulceață de ardei iute, brânzeturi de la stână”

Faimosul sat Viscri din Transilvania este una dintre cele mai căutate destinații pentru minivacanță de 1 Iunie, aşa că locurile de cazare sunt deja de negasit. Toată suflarea locală se pregăteşte temeinic pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor turiştilor. Mai ales că zilele acestea vor avea un vizitator deosebit: Regele Charles al Marii Britanii, transmite TVR.

”Una din pasiunile Regelui Charles este patrimoniul și meșteșugurile, iar casa aceasta pentru asta a fost deschisă, pentru a pune în valoare aceste pasiuni”, susține Mihai Grigore, administratorul Casei Prințului de Wales.

Uliţele din Viscri sunt pline de turiștii veniți din toate colțurile lumii să admire arhitectura micului sat făcut celebru, cu ani în urmă, de regele Charles – la vremea aceea prinț de Wales. Deşi va sta în România între 2 şI 6 iunie, monarhul va rămâne la Viscri doar câteva ore. Nu va pleca însă înainte de a vizita celebra Casă Albastră de la numărul 163. Acolo funcționează un centru de activități meșteșugărești și expoziții al Fundației Prințul de Wales. Până atunci, clădirea rămâne deschisă vizitatorilor.

Pe lângă frumusețea nealterată a satului din Transilvania, turiștii se pot bucura și de renumita gastronomie locală.

”Există de exemplu în meniu un porc marinat la cuptor, servit cu legume coapte în unt, există o rețetă de cartofi răzăliți gătiți cu smântână, brânzeturi de la stână, dulceață de ardei iute din Saschiz, cârnat copt de la o măcelărie locală”, susține Alexu Toader, administratorul unui restaurant din zonă.

Locurile de cazare sunt însă imposibil de găsit zilele acestea la Viscri. Oaspeții sunt fascinaţi de zonă şi înțeleg ce l-a atras aici pe regele britanic.

”Sincer, cred că-l atrage faptul că nu s-a modificat nimic”, spune o turistă.

Regele Charles a cumpărat casa din Viscri în 2006 și i-a îndemnat pe localnici să păstreze autenticitatea locului. Le-a dat propriul exemplu, prin modul în care a restaurat casa de la nr. 163.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...