G4Media.ro

Șase tunuri Caesar, promise de Emmanuel Macron, sunt pe drum spre Ucraina

Sursa foto: Daphné BENOIT / AFP

Șase tunuri Caesar, promise de Emmanuel Macron, sunt pe drum spre Ucraina

Șase tunuri Caesar suplimentare, vârful de lance al artileriei franceze, sunt „pe drum” spre Ucraina, a declarat marți șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, citată de Le Monde.

Douăsprezece tunuri Caesar „au fost deja livrate” și „celelalte șase sunt pe drum”, a afirmat ea în fața Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului francez.

Ea nu a precizat data preconizată a sosirii pe teritoriul ucrainean a acestor arme, care au fost promise de Emmanuel Macron în 16 iunie în timpul vizitei sale la Kiev.

Photo by Daphné BENOIT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. S-au oprit temporar la Dedulesti la un mic, o bere si o ucraineanca ieftina in parcarea de tiruri…

 2. Mai ai Putin si sa spui si pe ce drumuri sunt, nu?

 3. Asa ușor pe nesimțite 8 acum 6 mâine 10 de la unii 12 de la alții ajung toate aceste piese grele de artilerie care vor nimici pe mujicii care deja sunt în gaura.

  • Cam putin. Ca sa poata sa elibereze teritoriile ocupate, ucrainienii au nevoie de sute de piese de artilerie care sa bata la peste 50-60 km.

  • @Marius,
   Si de unde sa le fie livrate sute? Nu exista sute, nici America nici Franta nu are inca sute (disponibile) In plus, trebuie intai cumparate. Pe bani publici. Deci linii bugetare, pe care guvernele (american, francez) trebuie mai intai sa le treaca prin parlament.

   Se livreaza cate se pot livra deocamdata. Nici America, nici Franta, nu functioneaza (deocamdata) in modul economic de razboi, ci de pace. Daca ar functiona in modul razboi, productia ar fi marita substantial. Insa, amandoua tarile, nu sunt in razboi cu nimeni.