G4Media.ro

Şase preoţi au fost amendați după o slujbă cu 100 de persoane…

Şase preoţi au fost amendați după o slujbă cu 100 de persoane care au încălcat normele anti-COVID-19 / Slujba din comuna Tudora, desfăşurată în spaţiu închis, a fost oficiată de protopopul de Botoşani, Petru Fercal

Şase preoţi din judeţul Botoşani au fost sancţionaţi de poliţişti ca urmare a organizării sau participării la o slujbă misionară la care au luat parte peste 100 de credincioşi, care nu au respectat normele sanitare impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au luat decizia sancţionării contravenţionale a preotului care a organizat evenimentul, cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost sancţionaţi contravenţional alţi cinci preoţi care aveau calitatea de participanţi la evenimentul religios organizat la biserica din localitatea Tudora.

„Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu au respectat legislaţia în vigoare, urmând a se dispune măsurile legale care se impun”, a precizat Nenişcu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au demarat anchete după ce pe reţelele de socializare, dar şi în presă au apărut imagini de la o slujbă oficiată în localitatea Tudora la care au participat peste 100 de persoane, care nu purtau mască şi nici nu păstrau o distanţă corespunzătoare între ele.

Slujba misionară s-a desfăşurat în spaţiu închis, ea fiind oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul de Botoşani, Petru Fercal.

Directorul DSP, Monica Adăscăliţei, a declarat că s-a autosesizat în cazul de la Tudora şi a demarat propria anchetă.

De asemenea, conducerea DSP anunţă că, alături de prefectul Dan Nechifor, va iniţia un dialog cu reprezentanţii Protopopiatului Botoşani.

„Urmare a apariţiei în presa locală a unor imagini care ilustrează o slujbă dintr-o biserică din judeţul Botoşani la care nu au fost respectate măsurile igienico-sanitare specifice pandemiei, DSP Botoşani s-a autosesizat şi va desfăşura o anchetă, solicitând un punct de vedere din partea Protopopiatului”, a spus Adăscăliţei.

Ea a precizat că Serviciul de Sănătate Publică din cadrul DSP Botoşani a organizat la sediul Protopopiatului Botoşani, în data de 5 aprilie, o instruire privind respectarea Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1.103/17.06.2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşurile de cult, distanţarea minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase, solicitând transmiterea unitară a acestor informaţii către toate cele 152 de lăcaşuri de cult arondate Protopopiatului Botoşani.

Sursa: Agerpres / Sursa foto: Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Daca era oficiata de colegul zergopop ar fi fost fara probleme…

 2. Poate si conducerea bisericii sa isi faca ordine in propria ograda, sa respecte legea astfel incat sa nu mai avem unitati de masura diferite la Botosani si Constanta? Stim ca la Constanta autoritatile sunt in genunchi din prea multa smerenie fata de Mache Spagoveanul care o tine langa cu prostia ca respecta canoane vechi de sute de ani si nu se va supune el autoritatilor vremelnice.
  E cat se poate de urat sa vedem slujbe intrerupte de jandarmi sau politisti, mai ales in perioada asta.

 3. Neomarxiștii din Liteni susțin că cei numiți cu A înaintea oricărei specificații lingvistice de apartenență familială și neststală sunt copiii din flori, adică aparțin în viziunea lor unui univers fără sprijin de tată.

  Sau masculin sau a unui purtător de pix

  • Ce ai fumat?

  • Si bubulii Oana…..plus Bilderbegii , masonii , cipurile…..halatuuullll…..cat e halatuuul ?
   Popimea e cu ochii dupa lovele…..nu ii intereseaza nimic altceva. RESPECTUL LEGII ….siktir !
   SFATURILE MEDICILOR….
   siktir !
   IMBOLNAVIREA ENORIASILOR…..siktir!
   Daca te iei de ei ,mai comit o magarie….zic ca te iei de Dumnezeu…..ei fiind egali cu Dumnezeu….dupa mintea lor.
   Jalnic comportamentul lor ….pandemia le-a ararat adevarata fatza…..

 4. probabil e o greseala, pe popa ala trebuie sa il cheme fecal

 5. Gaborii sint bulangii