G4Media.ro

Șase partide de opoziție din Ungaria se aliază pentru a-l înlătura pe…

Sursa foto: Twitter/ Viktor Orban - @OrbanPl

Șase partide de opoziție din Ungaria se aliază pentru a-l înlătura pe Viktor Orban de la putere, care conduce țara de 11 ani

Șase partide de opoziție din Ungaria se reunesc într-o încercare istorică de a-l demite pe premierul ultra-conservator Viktor Orban, care a câștigat trei alegeri consecutive și conduce țara de 11 ani.

Cele șase formațiuni politice se vor uni în spatele unui candidat pentru a-l contesta pe Orban la alegerile parlamentare din Ungaria, care sunt programate pentru anul viitor.

Orban, care conduce partidul Fidesz și este prim-ministru din 2010, a câștigat trei alegeri succesive.

Mai târziu în această lună, partidele de opoziție vor organiza un alegeri primare pentru a alege un candidat. O a doua rundă este așteptată să aibă loc la începutul lunii octombrie. Câștigătorul va fi susținut de partidele de opoziție la alegerile din 2022.

„Este o etapă imensă”, a declarat Róbert László, expert în politica maghiară, citat de Euronews.

„Nimic din toate acestea nu s-a mai întâmplat în Ungaria. Cunoaștem sistemul electoral al partidului Fidesz din 2011, dar partidele de opoziție nu aveau nici pe departe acest tip de colaborare cuprinzătoare înainte de alegerile din 2014 sau 2018. Alegerile primare fac parte din această nouă cooperare între partide”, a afirmat László.

„Aceasta este cu siguranță o dezvoltare riscantă pentru Fidesz. Politica anterioară a partidului era să separe opoziția în speranța că nu vor putea lucra împreună. Dar acum se dovedește că pot coopera. Nu a fost doar din cauza acordului asupra alegerilor primare. Părțile erau deja dispuse să coopereze. Iar aceste alegeri reprezintă numai o consecință a acestui fapt”, a adăugat Róbert László.

Context

La ultimele alegeri locale din Ungaria, organizate în octombrie 2019, opoziția unită a obținut o victorie importantă împotriva premierului Viktor Orban. A fost cea mai dură înfrângere politică a lui Viktor Orban în cei 11 ani de când controlează Ungaria cu mână de fier.

Gergely Karacsony, candidatul Opoziției unite din Ungaria, a câștigat alegerile din Ungaria, devenind primarul capitalei Budapesta. El a fost felicitat atât de opozantul său din Fidesz, cât și de premierul Viktor Orban. Opoziția unită a câștigat în total 10 orașe mari (plus cel puțin 10 din cele 23 de districte al Budapestei), în timp ce partidul de guvernământ FIDESZ a câștigat 13 orașe mari și majoritatea consiliilor județene. Presa independentă de la Budapesta a numit victoria Opoziției drept „o palmă dată guvernului iliberal al lui Orban”.

Sursa foto: Twitter/ Viktor Orban – @OrbanPl

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Ce gluma buna,Orban e iubit de poporul maghiar,e un adevarat patriot care tine la tara lui si va fi reales.

 2. Interesant e spectrul politic al ,,Opozitiei,,.
  Singurul lucru in comun e ura față de Viktor Orban, altfel …

 3. Aceasta alianță cuprinde PSD-ul maghiar (MSZP – Partidul Socialist Maghiar, continuatoarea foștilor comuniști ), Jobbik (nu are nevoie de prezentare, e AUR unguresc), Demokratikus Koalicio (DK) condus de cel mai detestat politician maghiar Gyurcsany Ferenc, Momentum (USR unguresc), și doua partide ecologiste minuscule LMP și Parbeszed .
  Adică “monstruoasa coaliție” care are in comun doar foamea de prada și ura împotriva lui Orban.
  Ar vinde și pe mama lor pentru ciolan!

 4. 6 partide de bulanjerie.

 5. „Presa independentă de la Budapesta a numit victoria Opoziției drept „o palmă dată guvernului iliberal al lui Orban”.

  Parcă ziceați că în Ungaria presa este acaparată de Orban.
  Adică este și presă independentă?

 6. La fel ca la noi, o puternica coalitie care s-a destramat in mai putin de un an

 7. Pacat ca nu avem si noi un patriot in frunte guvernului..din pacate noi trebuie sa suportam drogati(Catzu) infractori(Dragnea) mincinosi(Ponta)..oportunisti/fripturisti(Ciolos)…. chiar nu ai ce alege din pacate in tara asta..sper din tot sufletul ca ungurii sa il aleaga pe Orban..e printre ultimii stalpi ai normalitatii in Europa

 8. Dacă e pe bune, jos pălăria.

 9. Spre binele poporului maghiar le-aș recomanda sa nu susțină aceasta „alianță” . Nu e momentul. Vor plânge cu lacrimi de crocodil. Aceste partide sunt susținute de la Bruxelles , nemulțumit de faptul că nu-și pot implementa planurile satanice. Până la urmă rămâne unul dintre puținii patrioți adevărați , lucru care deranjează. Pe cine ? Hai sa fim serioși , deschideți ochii.

 10. Hehe, ăștia vor lgbtq in Ungaria 😈

 11. Nu s-a annyit de niciun comentator faptul cā ,partidul lui Viktor Orbán a câștigat ultimele trei alegeri cu o majoritate de 2/3.Poate spune ceva acest scor.

 12. Viktor Orban, ar trebui sa rămână la guvernare pentru încă o legislatura, e singurul care tine și se bate ptr Ungaria și poporul simplu! Restul, asa zisi democrați de carton, sunt „bine intenționați”, în a vinde tara și a sta cât mai mult în genunchi în fata UE.

 13. Va imaginati ce sume o sa cheltuiasca UE doar sa scape de Orban?Apoi fara Orban,Polinia,Cehia pentru UE e mai usor sa conduca dictatorial Europa.Eu sustin Orban ,libertatea si independenta fiecarei tari