G4Media.ro

Șase morți, între care trei copii de nouă ani, după un atac…

Sursa foto: Metro Nashville PD

Șase morți, între care trei copii de nouă ani, după un atac armat la o școală creștină din Nashville, în sudul Statelor Unite/ Atacatorul, o tânără de 28 de ani înarmată cu două puști de asalt și un pistol

Trei copii şi trei adulţi au fost împuşcaţi luni într-o şcoală creştină privată din Nashville, în sudul Statelor Unite, o dramă cu circumstanţe încă neclare, care a redeschis dezbaterea asupra ravagiilor pe care le fac armele de foc în această ţară, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit Reuters, cei trei elevi ucişi aveau toţi 9 ani: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs şi William Kinney. Adulţii care şi-au pierdut viaţa sunt directoarea şcolii Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, o pasionată de pickleball, Cynthia Peak, despre care poliţia a spus că ar fi fost o profesoară suplinitoare, şi gardianul Mike Hill, ambii în vârstă de 61 de ani.

Sursa foto: Metro Nashville PD

Persoana care a comis atacul armat, identificată de poliţie ca Audrey Elizabeth Hale, a fost împuşcată rapid de ofiţerii sosiţi la faţa locului. Tânără în vârstă de 28 de ani, fostă elevă a şcolii, se identifica ca persoană transgender, iar profilul ei pe LinkedIn pare să indice dorinţa de a folosi pronumele masculin.

Atacatorul a intrat în această şcoală creştină privată din capitala statului Tennessee, The Covenant School, înarmat cu două puşti de asalt şi un pistol şi a tras printr-o uşă de sticlă după care s-a îndreptat spre primul etaj al clădirii, unde a făcut victime.

Motivul atacului este deocamdată necunoscut, dar poate fi legat de o ranchiună împotriva şcolii, a declarat şeful poliţiei din Nashville, John Drake.

Un manifest descoperit în timpul unei percheziţii în locuinţa lui Audrey Hale a indicat alte potenţiale ţinte, a spus el. Acest document, precum şi un plan în care sunt indicate punctele de acces în şcoală şi alte note suplimentare găsite în maşina sa, par să indice că atacul armat a fost premeditat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. O tanara nascuta tanar? Asta e ceva nou, probabil o sa creasca numarul de atentate teroriste din partea extremistilor lgtv deranjati la creier.

  2. atacul a fost o cr.ma a urii indreptata impotriva copiilor crestinilor…atacatoarea e lg.bi.ti trans non binara he him…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

  3. condolences