G4Media.ro

Șapte aleși locali, găsiți incompatibili de ANI

Șapte aleși locali, găsiți incompatibili de ANI

Șapte aleși locali au fost găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate, se arată într-un comunicat transmis miercuri. Este vorba despre un primar, doi viceprimari și patru consilieri locali.

Tănase Constantin, primar al comunei Joița, județul Giurgiu, a fost găsit incompatibil după ce a emis și semnat în anul 2017 o dispoziție prin care și-a acordat un spor de 25% la indemnizația proprie. Un alt caz este cel al lui Mircescu Mircea, viceprimar al orașului Ianca, județul Brăila, care a participat la adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care a fost închiriat un teren din domeniul privat al orașului unei societăți în care soția sa era asociat și administrator.

Conform comunicatului transmis de ANI, au mai fost găsiți incompatibili Ilie Maria, fost viceprimar și actual consilier local al comunei Sălcioara, județul Ialomița, Negru Radu-Dorel, consilier local al comunei Mogoș, județul Alba, Popescu Corneliu, consilier local al comunei Belcești, județul Iași, Drăgan Savu, fost consilier local al comunei Boldu, județul Buzău și Urzică Vasile, fost consilier local al comunei Vînători Neamț, județul Neamț.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Doar 7 ? Sunt vreo 90% .

 2. Asa si? De aici in colo ce se intampla? Nu e prea tarziu?

  Romania e tara declaratiilor pe propria raspundere fara sens (asa un fel de speritoare, declari ca te lepezi de satana) si a dosarelor penale deschise pentru fapte care in alte tari se sanchtioneaza cu amenda normala.

  Ce o sa fie, mare grozavie ca au fost declarati incompatibili dupa n-ani. Ca asa e in tenis cand joci in echipa politica. In mod mormal in orice sistem jurdic, asta duce la anularea tuturor actelor pe care le-a semnat cand era in incompatibilitate. Si tras o mama de puscarie de nu se vede plus o tona de procese din partea celor prejudiciati prin anularile respective. Asta pedeapsa.

 3. Incompatibilitate ar cam fi si participarea la activitatea parlamentara a politicienilor care au probleme cu justitia(unii condamnati in prima instanta), fiindca nu se poate garanta ca dau dovada de obiectivitate cand voteaza legi , pot exercita influente pentru promovarea unor legi care sa-i favorizeze, si pentru ca ( unii din ei) incaseaza ani la rand salarii uriase de la data descoperirii si inceperii cercetarii faptelor si pana la hotararea definitiva. Cu alte cuvinte, angajati care fac munci grele pe venituri modeste( uneori un singur venit pe familie) si care pot ramane oricand fara locul de munca din diverse cauze, contribuie astfel prin taxe si impozite la salariile uriase ale politicienilor certati cu legile .

  • vise, astea se prefac ca fac politica, noi ne prefacem ca votam cum trebuie….
   ei fac bani pe bune, noi platim pe bune