G4Media.ro

Salvatorii s-au apropiat la cinci metri de cei 41 de muncitori blocați…

sursa: Captura X

Salvatorii s-au apropiat la cinci metri de cei 41 de muncitori blocați în tunelul prăbușit din India/ Bărbații sunt blocați de 17 zile

După eșecuri repetate, inginerii militari și minerii lucrează manual pentru a sparge rocile și dărâmăturile pentru a elibera ultima porțiune și a ajunge la bărbații care sunt închiși de 17 zile, transmite Le Figaro.

Echipele de salvare indiene s-au apropiat la cinci metri de cei 41 de muncitori blocați din 12 noiembrie într-un tunel rutier prăbușit în nordul Indiei și speră să ajungă la ei „în curând”, a anunțat marți ministrul șef al statului Uttarakhand.

O țeavă de oțel suficient de mare pentru a permite trecerea oamenilor „a fost introdusă până la 52 de metri în interiorul tunelului și ar trebui să străpungă (dărâmăturile) la 57 de metri (…) Operațiunea de salvare ar trebui să fie finalizată în curând”, a declarat presei ministrul șef al statului Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami.

De la prăbușirea tunelului, la 12 noiembrie, eforturile de salvare au fost complicate și încetinite de căderile de moloz și de defecțiunile succesive ale burghielor, utilaje esențiale pentru salvarea muncitorilor.

Bărbații au supraviețuit mai mult de două săptămâni datorită furnizării de aer, hrană, apă și electricitate printr-un canal prin care a fost introdusă o cameră endoscopică. Această cameră a permis familiilor lor să îi vadă săptămâna trecută, pentru prima dată de la prăbușirea tunelului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...