G4Media.ro

Salvați Copiii România a livrat două mașini medicale echipate complet și două…

Sursa foto: G4Media.ro

Salvați Copiii România a livrat două mașini medicale echipate complet și două ecografe mobile pentru îngrijirea refugiaților ucraineni din Republica Moldova

Organizația Salvați Copiii România a pus la dispoziție două mașini medicale echipate complet și două ecografe mobile în valoare de 185.000 de Euro către Asociația Sănătate pentru Tineri din Chișinău, în vederea întăririi capacității rețelei de specialiști Youth Klinic (centre de sănătate prietenoase tinerilor) de a furniza servicii medicale și psiho-sociale prin servicii mobile către refugiații ucraineni, potrivit unui comunicat al organizației.

Cele două mașini medicale puse la dispoziția specialiștilor Youth Klinic din Moldova sunt echipate complet cu următoarele dotări: ecograf mobil cu 2 sonde – transvaginală și abdominală, măsuță cu roți pentru ecograf, scaun ginecologic și pediatric, mobilier de birou, chiuvetă, panou electric. Unitățile medicale mobile vor asigura un cadru sigur și profesionist în care specialiștii vor putea furniza servicii complexe medicale și psiho-sociale adaptate nevoilor pentru un număr cât mai mare de persoane vulnerabile.

Proiectul “Intervenție de urgență în sprijinul femeilor însărcinate refugiate și copiilor din Ucraina”, implementat printr-un nou grant MSD for Mothers, vizează circa 70.000 de femei însărcinate, mame și copii ucraineni ce au găsit refugiu sau doar tranzitează România și Republica Moldova, precum și tinerii vulnerabili din mediul rural din cele două țări.

România și Republica Moldova sunt țări aflate în prima linie a asistenței umanitare pentru refugiații ucraineni. Raportat la numărul de locuitori, Republica Moldova este țara din regiune ce găzduieşte cei mai mulţi refugiaţi, peste 90.000 din cele circa 600.000 de persoane care au intrat în țară de la începutul războiului din Ucraina, alegând să rămână pe teritoriul național moldovean, dintre care 42.637 sunt copii.

Războiul din Ucraina a perturbat grav accesul la îngrijirile de sănătate de care au nevoie în mod normal femeile însărcinate și nou-născuții. Este vorba de riscuri crescute de deces matern și neonatal, de îmbolnăviri și complicații, ce pot surveni în timpul sarcinii sau la naștere, dar și de un risc crescut de pierdere a sarcinii.

„Numărul nașterilor premature a crescut în Ucraina, din cauza accesului îngreunat la control medical și medicamente și expunerii unor condiții precare de viață. Anxietatea, de asemenea, afectează grav sarcina. Mamele și nou-născuții au nevoie de asistență umanitară urgentă și este una dintre prioritățile noastre”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...