G4Media.ro

Sally Buzbee este prima femeie redactor-șef al Washington Post/ Jurnalista de 55…

Sally Buzbee este prima femeie redactor-șef al Washington Post/ Jurnalista de 55 de ani a fost redactor șef și vicepreședinte al Associated Press

Sally Buzbee, o jurnalistă cu experienţă în cadrul agenţiei americane de ştiri Associated Press, a fost numită redactor-şef al Washington Post, fiind pentru prima dată când o femeie ocupă această funcţie în cadrul prestigiosului cotidian din capitala federală a Statelor Unite, a anunţat marţi publicaţia, potrivit AFP.

În vârstă de 55 de ani, ziarista a fost până în prezent redactor-şef şi vice-preşedinte al Associated Press (AP), unde şi-a început cariera în 1988. A condus biroul AP din Washington în perioada 2010-2016, relatând despre alegerile prezidenţiale din 2012 şi 2016.

Buzbee va prelua luna viitoare conducerea unei redacţii de o mie de persoane, a precizat directorul executiv al Washington Post, Fred Ryan, citat de publicaţia achiziţionată de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Jurnalista îi succedă lui Martin Baron, numit în 2013, care şi-a anunţat în ianuarie ieşirea la pensie.

Sally Buzbee este prima femeie numită în fruntea redacţiei Washington Post de la înfiinţarea publicaţiei, în 1877. Printre predecesorii săi se numără Ben Bradlee, devenit celebru odată cu afacerea Watergate şi Pentagone Papers.

”Post are un bogat patrimoniu jurnalistic şi o redacţie genială”, a declarat Sally Buzbee pentru publicaţie. ”Este entuziasmant să mă alătur acestei organizaţii într-o perioadă de creştere şi inovaţie”.

Fred Ryan a explicat că publicaţia ”a căutat pe cineva care să fi practicat un jurnalism îndrăzneţ, semnul distinctiv al Washington Post, şi care să poată creşte numărul cititorilor din Statele Unite şi străinătate”.

Beneficiind de puterea financiară a lui Jeff Bezos, cotidianul a anunţat planuri pentru deschiderea unor birouri în 26 de ţări în afara Statelor Unite, în oraşe precum Sydney şi Bogota. Bezos a participat totodată la procedura de selecţie a lui Sally Buzbee, potrivit lui Fred Ryan.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. cv este identic cu Ramona Săseanu …hahaha tvr vs wp

  2. Mai încet cu femeia, exprima5i-vă correct! Persoană purtătoare de vagin, provocaților comunicațional ce existați!

  3. In sistemul gerontocratic american, oligarhul Bezos a primit rolul unui Stakhanov capitalist. Aparatul de propaganda american a decis sa reimpacheteze ca succese al sistemului american, si enormele sale contracte cu statul, si imunitatea absoluta in fata legilor locale, care i-au permis sa nu plateasca TVA vreme de peste un deceniu.

    De curand, oligarhul Bezos si-a luat imaginea in serios, si a achizitionat unul din cele mai mari sursa de propaganda scrisa interna din SUA. In calitaea sa de magnat de presa, oligarhul Bezos a instrumentat eliminarea gerontocratului Trump din cerucrile de putere, inventand povesti care mai de care mai fantastice, de la un presupus santaj al KGB pana la spalarea scandalului de coruptie Burysma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.