G4Media.ro

 S-a redeschis Salina Praid / În două zile au fost 2.000 de…

Sursa Foto: Facebook/ Statiuni Balneare

 S-a redeschis Salina Praid / În două zile au fost 2.000 de vizitatori

În două zile de la redeschidere, Salina Praid a avut aproape 2.000 de vizitatori, a anunțat Directorul executiv al salinei, Sebestyen Jozsef, relatează Agenția de presă Rador, care citează radio Mureș.

Salina Praid şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare timp de o lună din cauza infiltraţiilor şi pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund.

„Din data de 18 aprilie am sistat activitatea și la turism și la producție, din cauza unor infiltrații de apă de la pârâul Corund. Împreună cu Apele Române am făcut niște lucrări de amenajare a zonei, și pe 15 iunie am deschis salina și am reluat și activitatea de producție. Eu zic că salina funcționează în parametri normali, și toată zona este acum stabilă. În două zile, aproape 2000 de persoane au vizitat salina, și asta e vestea cea mia bună”, spune Sebestyen Jozsef.

Lucrările efectuate de Apele Române au vizat în primul rând stabilizarea albiei naturale a pârîului Corund și devierea apei pe câteva sutre de metri, cursul de apă având traseul peste un masiv de sare.

Salina Praid, aflată la adâncimea de 120 de metri, este o mină de sare gemă situată în județul Harghita, în bazinul munților Gurghiului.

În România mai sunt deschise turiștilor salinele din Târgu Ocna, Cacica, și Ocnele Mari Rm.Vâlcea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...