G4Media.ro

Rușii „suferă pierderi semnificative” în eforturile de a avansa spre Sloviansk, afirmă…

Sursa foto; Anatolii STEPANOV / AFP

Rușii „suferă pierderi semnificative” în eforturile de a avansa spre Sloviansk, afirmă armata ucraineană

Armata ucraineană a raportat joi că forțele rusești care încearcă să pătrundă în Sloviansk, în regiunea Donețk din estul Ucrainei, au suferit pierderi „semnificative” și s-au retras, potrivit CNN.

În ciuda atacurilor cu artilerie și rachete ale forțelor rusești pe un front larg în ultimele 24 de ore, nu există semne că acestea ar fi cucerit noi teritorii.

„Inamicul a desfășurat activități de luptă în zona Velika Komișuvaha cu sprijinul artileriei; nu a avut succes, a suferit pierderi semnificative în unele zone și a fost forțat să se retragă pe pozițiile ocupate anterior”, a afirmat Statul Major General al forțelor armate ucrainene, în raportul pe care îl prezintă zilnic.

În zona Velika Komișuvaha au loc lupte de la sfârșitul lunii aprilie, când rușii au preluat controlul asupra Izium și au încercat să avanseze spre Sloviansk.

Lugansk: Pe celălalt front principal, în părțile din regiunea Lugansk pe care ucrainenii încă le mai dețin, avioanele rusești au atacat mai multe sate, potrivit Statului Major General.

Apărarea ucraineană rezistă în jurul orașului industrial Severodonețk, iar operațiunile de asalt rusești în zona Zolote nu au avut succes, a precizat acesta.

Serhii Haidai, șeful administrației militare din Lugansk, a declarat că Severodonețk a avut cel mai mult de suferit în ultimele atacuri și a confirmat că patru civili au fost uciși miercuri.

Alte regiuni au raportat, de asemenea, lovituri de artilerie și rachete rusești în timpul nopții. În regiunea Dnipropetrovsk, în sud, administrația militară a orașului Krivoi Rog a declarat că „au avut loc bombardamente inamice de-a lungul întregii linii de contact în timpul nopții”.

Aceasta a precizat că au avut loc bombardamente intense asupra zonelor rezidențiale din Velika Kostromka, un oraș situat la aproximativ 30 de kilometri sud de Krivoi Rog, care se află pe linia frontului de mai bine de o lună.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Evident, ce altceva putea spune armata ucraineana? Desi Ucraina a pierdut un teritoriu cam cat UK.

  • Șobolanul ăsta rus crede că Rusia câștigă.

  • Orcile drogate de la aur au propria realitate.

  • Plus vreo 40K de soldați, infrastructura distrusa, etc.

  • auzi bre`, da voua postacilor izmenarilor, nu va da si concediu sau pune putler biciul pe voi?
   davai izmenari, pentru preaslavirea tiranului sovietic! :D:D

  • Rusia a pierdut:
   -întreaga economie
   -armata
   -prestigiul internațional
   -iluzia că e o mare putere
   -20k soldați
   -1000 de tancuri și mii de alte vehicule militare
   -mii de intelectuali emigranți
   NATO a câștigat:
   -unitate
   -Finlanda și Suedia
   Ucraina a câștigat:
   -susținere militară infinită
   -susținere financiară infinită
   -candidatura UE
   -candidatura NATO

 2. Ia uitați ce pierderi aici https://www.youtube.com/watch?v=WnCOM6DfCA4
  Auuuu…astea nu se dau.

 3. Prin martie, aceeasi presa ucrainofila ne spunea ca armata rusilor va ramane fara suport logistic in maxim 2 saptamani, iar ca rusii ramasi teferi vor face foamea si vor fi nevoiti sa se retraga. Ei bine, au trecut doua luni, iar rusii sunt tot acolo, chiar daca nu prea le merge „operatiunea” conform planului. Asadar, ce incredere mai poti avea in presa asta?

  • Am maximă încredere în G4, în principal pentru că nu lucrează pentru Rusia ta.

  • Tu cam pe unde te uiti.
   Aveau dreptate occidentalii.
   Armata rusa a fost retrasa spre Donbas si nici acolo nu prea ma fac fata.

 4. Despre şoimi entuziaşti şi cuci grăbiţi” scrie colonelulrus Hodarionok. Explica foarte clar de ce o sa piarda Putin si aventurierii lui. Nu poti castiga un razboi cu mentalitatea de spion batran si bolsevic.
  Articolul a fost publicat pe 3 februarie, cu 21 de zile înainte de invazia Ucrainei, în „Nezavisimoe Voennoe Obozrenie”.