G4Media.ro

Rușii introduc noi controale în Mariupol / Șofurilor li se solicită permise…

Rușii introduc noi controale în Mariupol / Șofurilor li se solicită permise speciale de trecere / Tot mai mulți ucraineni sunt deportați în Rusia

Forțele ruse care controlează Mariupol au început să ceară permise pentru mașinile care intră și ies din orașul ucrainean ocupat, a declarat duminică un consilier al primarului ucrainean al orașului, informează CNN.

Petro Andrushchenko, consilierul, a avertizat, de asemenea, că deportările de ucraineni din regiune sunt în creștere.

Conform restricțiilor introduse sâmbătă, mașinile și pasagerii care intră în oraș au nevoie de permise de unică folosință eliberate de un comandant rus din Manhush sau Vynohradne, orașe situate la vest și la est de orașul ocupat, a declarat Andrușcenko.

Pașapoartele pentru a părăsi orașul trebuie obținute de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Populare Donețk, susținută de ruși și separatistă.

Există deja o așteptare de câteva săptămâni pentru un permis, a spus el, iar pentru a călători în interiorul districtului fără a intra în oraș este nevoie, de asemenea, de un permis.

„Pentru cei care au de gând să viziteze Mariupol, nu uitați că, deocamdată, este o călătorie dus-întors”, a avertizat el.

Mariupol, un oraș-port de importanță strategică la Marea Azov, a căzut sub control complet al Rusiei săptămâna trecută, odată cu predarea combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al ucrainenilor care apărau orașul.

Rușii instalează, de asemenea, mai multe puncte de control pentru a controla călătoriile în district, a declarat Andrușcenko.

„Astăzi este aproape imposibil să părăsești orașul, chiar și spre Berdyansk”, un alt oraș controlat de ruși la sud-vest de Mariupol. „Pe măsură ce apar noi puncte de control, toate drumurile, atât cele oficiale, cât și cele neoficiale, sunt blocate. Astăzi, este imposibil să ocolești procedura de filtrare sau să obții un permis de trecere de la autoritățile de ocupație.”

Aproape 50.000 de persoane au fost deportate din Mariupol de către ruși, a declarat el, adăugând că autoritățile ucrainene încearcă să afle unde au fost trimise.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Ce sunt SOFURILOR?

    • Sofur e ala care cum il vede pe Comkariciu ii striga instinctiv „s-o fur pe moo-ta!”.

    • Sutã n mie k la Mariupol atrocitãtzile sunt mult mai multe decât cele nordul Ucrainei .. Oricum rusnacii si AURolacii sunt o #mizerie.

  2. La fel ca voi, hăurarii prespălați pe creier !

  3. Mama lor de fascisto- comunisti