G4Media.ro

Rușii avansează pe două fronturi și pregătesc poziții defensive în regiunea Herson…

captura google maps

Rușii avansează pe două fronturi și pregătesc poziții defensive în regiunea Herson – Statul Major General al Ucrainei

Trupele rusești au lansat 15 raiduri cu rachete pe teritoriul Ucrainei în ultima zi și desfășoară operațiuni ofensive pe fronturile Bahmut și Avdiivka. De asemenea, rușii stabilesc poziții defensive prin amplasarea de mine de-a lungul coastei de pe malul stâng al râului Nipru, în regiunea Herson, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Pravda.

„Inamicul încearcă să mențină teritoriile ocupate temporar, să îmbunătățească situația tactică a acestora, concentrându-se pe descurajarea acțiunilor forțelor de apărare pe anumite fronturi și, în același timp, desfășoară acțiuni ofensive pe fronturile Bahmut și Avdiivka.

În ultimele 24 de ore, forțele de apărare ucrainene au respins atacurile ocupanților în zonele Bilohorivka din regiunea Lugansk, Bahmut, Bilohorivka, Verhniokamianske, Ivanhrad, Klishchiivka, Spirne, Soledar, Mariinka și Nevelske din regiunea Donețk.

Inamicul atacă pozițiile forțelor noastre armate de-a lungul liniei de contact și efectuează recunoașteri aeriene.”

În cursul zilei de ieri, rușii trei raiduri cu rachete și 12 lovituri aeriene, alături de peste 60 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete.

Situația pe fronturile Volyn și Polissia rămâne neschimbată. Există în continuare o amenințare cu atacuri aeriene și cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus, inclusiv cu utilizarea de drone de atac de fabricație iraniană, potrivit sursei citate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Avanseaza pe naiba. Dau cate o bomba aiurea si fug inapoi.

  2. Rusii se joaca de-a razbelu’ pe langa Bakhmut de vreo 4 luni, si acela e un orasel de vreo 70k locuitori . In locul Rusiei mi-ar fi rusine sa mai raportez de pe acel front. Beleaua e ca altul , in care sa fie ofensivi, nu au :))) ( ma scuzati, am uitat de ofensiva impotriva blocurilor de apartamente, parcurilor si mallurilor ) .

  3. Ce fumati ma voi acolo? V-a trecut Shoigu pe retetele de casa a samanilor din curtea proprie? Aveti grija ca vedeti ce bine i-a facut baia samanica lui Putin.