G4Media.ro

Rușii au făcut unele progrese în Bahmut și în apropiere de Avdiivka…

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Rușii au făcut unele progrese în Bahmut și în apropiere de Avdiivka – ISW

Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW), în raportul său zilnic obișnuit, raportează un ușor avans al unităților rusești în Bahmut și de o parte și de alta a Avdiivka, relatează BBC.

Pe baza filmărilor publicate pe rețelele de socializare și a filmărilor geolocalizate, analiștii ISW scriu că rușii au avansat ușor în sudul și sud-vestul Bahmut.

Cu o zi mai devreme, ISW a scris că, potrivit calculelor sale, unitățile Wagner, în urma mai multor luni de lupte, au ocupat acum aproximativ două treimi din teritoriul Bahmut, un orășel în care locuiau înainte de război aproximativ 70 de mii de oameni.

În plus, datele din surse deschise permit ISW să presupună că, în ultimele o zi sau două, unitățile rusești au avansat ușor pe ambele părți ale Avdiivka, un oraș situat în apropiere de Donețk.

„Sondajele geolocalizate publicate pe 29 martie arată că forțele rusești au avansat probabil la nord de Vodyanoye (8 km sud-vest de Avdiivka) și Veseloe (7 km nord-est de Avdiivka)”, scrie ISW.

Satul Veseloye se află de fapt direct la nord de Avdiivka, la doar un kilometru de cea mai apropiată periferie a acesteia.

Avdiivka, pe care rușii au luat-o cu asalt încă din prima zi a războiului, este acum înconjurată de aceștia din trei părți, dar nu încercuită.

În ceea ce privește schimbările de pe linia frontului în alte zone în ultima zi sau două, ISW nu a găsit informații fiabile – există doar informații despre atacuri și contraatacuri ale părților în zona Kupyansk, între Kremennaya și Liman și în alte locuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. au traversat wagneritii strada X-ulescovici din Bakhmut ?:))