G4Media.ro

Rusia va reacţiona „extrem de dur” la alte atacuri ale combatanţilor dinspre…

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia va reacţiona „extrem de dur” la alte atacuri ale combatanţilor dinspre Ucraina, amenință Șoigu

Rusia va reacţiona „extrem de dur” la alte atacuri ale combatanţilor care intră pe teritoriul ei dinspre Ucraina, a declarat miercuri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

Armata rusa a anunţat marţi că a eliminat militanţi care au atacat o regiune de frontieră rusă cu vehicule blindate în urmă cu o zi, omorând peste 70 de „naţionalişti ucraineni” şi împingându-i pe restul înapoi în Ucraina.

„Vom continua sa răspundem la astfel de acţiuni ale militanţilor ucraineni prompt şi extrem de dur”, a declarat Şoigu în faţa oficialilor din Ministerul Apărării, în remarci publicate de minister.

La 22 mai, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat că „s-au infiltrat sabotori” în centrul raional Graivoron din regiunea Belgorod de la granţa cu Ucraina. În acelaşi timp, „mai mult de o duzină de aşezări au fost bombardate. În regiune a fost introdus regimul operaţiunii de combatere a terorismului (CTO). În urma atacului, 13 civili au fost răniţi şi o persoană a murit”, a adăugat el.

O zi mai târziu, Ministerul Apărării a raportat despre „înfrângerea sabotorilor”. „Peste 70 de terorişti ucraineni, patru vehicule blindate de luptă şi cinci camionete au fost distruse”, a declarat ministerul, citat de agenţia oficială de presă rusă TASS.

La rândul său, Kremlinul a declarat miercuri, citat de Reuters, că utilizarea „hardware-ului militar” fabricat în SUA de către combatanţi pro-ucraineni care au efectuat un raid într-o regiune de graniţă din Rusia în această săptămână constituie o mărturie a implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina.

„Nu este un secret pentru noi că tot mai multe echipamente sunt livrate forţelor armate ale Ucrainei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în faţa reporterilor, întrebat despre utilizarea de către combatanţi a echipamentelor de fabricaţie occidentală.

„Nu este un secret pentru nimeni că acest echipament este folosit împotriva propriei noastre armate. Şi nu este un secret pentru noi că implicarea directă şi indirectă a ţărilor occidentale în acest conflict creşte în fiecare zi. Tragem cele mai potrivite concluzii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Analişti militari afirmă că incursiunea de două zile din această săptămână ar putea forţa Kremlinul să abată trupele de pe linia frontului, în timp ce Kievul pregăteşte o contraofensivă majoră şi speră că va învinge în ceea ce este considerat un război neprovocat de cucerire al Rusiei, adaugă Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Rusia va reacționa fugind cu muniția și cu echipamentul, ca să le protejeze de ucraineni. Apoi va declara că a învins.

  2. dupa trei zile in care ukraina a fost cucerita muscalii flexeaza cu lada zburatoare si fabrici de blanuri…😂😂😂😂😂😂😂😂😂