G4Media.ro

Rusia va cheltui 600 de miliarde de dolari pentru apărare și securitate…

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia va cheltui 600 de miliarde de dolari pentru apărare și securitate până în 2025 – surse Reuters

Rusia plănuiește să cheltuiască un total de 34.000 de miliarde de ruble (600 de miliarde de dolari) pentru apărarea națională, securitate și aplicarea legii între 2022 și 2025, conform ultimului său plan de cheltuieli, a declarat vineri pentru Reuters o sursă familiarizată cu calculele Ministerului rus de Finanțe.

Rusia este angajată într-o campanie militară costisitoare în Ucraina vecină, pentru care a anunțat săptămâna aceasta mobilizarea a încă 300.000 de soldați.

Potrivit celor mai recente cifre, Rusia va cheltui în total 18.500 de miliarde de ruble în perioada 2022-2025 pentru apărarea națională, din care 4.700 de miliarde vor fi cheltuite în acest an.

Anterior, Moscova planificase să cheltuiască 3.500 de miliarde de ruble pentru apărarea națională în acest an, dintr-un total de 10.900 de miliarde în perioada 2022-2024.

Cheltuielile prevăzute pentru acest an pentru securitate și aplicarea legii rămân neschimbate la 2.800 de miliarde de ruble. Cele 15,6 trilioane de ruble preconizate a fi cheltuite între 2022 și 2025 se compară cu o alocare anterioară de 8,7 trilioane pentru perioada 2022-24.

Sursa nu a furnizat o defalcare suplimentară sau alte detalii. Ministerul de Finanțe a refuzat să comenteze.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. După ce plătește paguba din Ucraina.

  • 1. Rusia tipareste 600 mld de ruble la cererea lui Putin.
   2. Putin da 600 mld de ruble armatei

   Bonus:
   Rusia declara ce curs valutar vrea Putin.
   Cumparatorii de petrol si gaze platesc ruble: dau de fapt valuta pe ruble pe care le schimba Rusia la ce curs vrea Putin. Preturile sunt variabile pentru prieteni/neprieteni, si livrarea are sau nu are loc – dupa cum vrea Putin.

   Problema e la cumparare: daca vrea sa cumpere in ruble – pas. Daca vrea sa cumpere in valute (cele primite pe rublele de mai sus) – nu prea gaseste vanzatori, asa ca cumpara acadele/abtibilduri chinezesti angro ca sa nu ramana cu banii nefolositi.
   Oamenii platiti din cei 600mld cumpara acadele/abtibuilduri la supra-pret (sa dea o lege :D), dar inflatia oficiala e 0.

 2. 600 de miliarde? De unde? Ca au o economie mai mică decât insula aia mică Taiwan.

 3. avem de-aface cu extrema stanga narcisista vs un psihopat dictator Putin , nu poate iesi ceva bun din asta , mai ales cand exista atat de mult arsenal de distrugere in masa…

 4. Probabil speră să obțină pe mașinile de spălat din Ucraina cei 600 miliarde, dar nu ne dăm seama unde îi cheltuie.

 5. Rusia a pierdut economic (adica din lipsa de bani fiindca economia nu producea valoare adaugata) cursa inarmarilor atunci cand razboiul era receb frontul era virtual. Si avea alaturi, de voie de nevoie si tarile fratesti.
  Acum le declara razboi si lor si spera sa se finanteze doar din vanzari de petrol si gaze.
  Asta in timp ce posesorii de tehnologii avansateau deja pregatita schema de aprovizionare pe termen scurt fara importuri din Rusia iar ceilaltibsunt gata sa plateasca de 3 ori mai ieftin si sa dea la schimb mai nimic din ceea ce rusia n-ar avea deja.
  Bomboana pe coliva, fara tehnologia din occidentul decadent si petrolul si gazul vor fi tot mai greu de extras. Si de vandut ieftin la ” prieteni”

 6. Rusia in 2025? :)))))))

 7. Mda, stim deja, pe hartie se va intampla totul ca si cu tancurile armata, avioanele alea invincibile care nu exista si altele.

  Baliverne pt fraieri.

 8. 600 de miliarde? După ce o sa ii praduiasca armata aia coruptă pana in rect, probabil ca 10% or sa ajungă sa fie efectiv cheltuiți. Mai un yacht, mai o mașină din occidentul decadent. E greu 😅

 9. europa are nevoie de extrema dreapta si arme atomice in fiecare stat membru.

 10. viceversa!!! Trebuie acum sa se astepte Ucraina la rau….