G4Media.ro

Rusia susţine că Ucraina a lansat spre Crimeea 9 rachete americane ATACMS…

Sursa foto: lockheedmartin.com

Rusia susţine că Ucraina a lansat spre Crimeea 9 rachete americane ATACMS şi că a distrus 60 de drone ucrainene

Oficiali ruşi au declarat duminică că Ucraina a lansat nouă rachete americane ATACMS asupra Crimeei şi că a atacat regiuni ruse cu cel puţin 60 de drone, într-un atac major care a forţat o rafinărie din sudul Rusiei să-şi oprească activitatea, relatează Reuters, conform Agerpres.

Forţele aeriene ruse au doborât nouă rachete americane ATACMS deasupra Crimeei, 57 de drone deasupra regiunii Krasnodar şi trei deasupra regiunii Belgorod, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Oficiali locali susţin că şase drone s-au prăbuşit în perimetrul rafinăriei de petrol de la Slaviansk, în regiunea sudică Krasnodar. Agenţia de ştiri Interfax relatează că rafinăria şi-a oprit activitatea după atac. Agenţia TASS relatează, citând autorităţi locale, că aceste drone nu au provocat incendii la rafinăria de la Slaviansk.

Rafinăria de la Slaviansk este o întreprindere privată cu o capacitate de 4 milioane de tone de petrol pe an, ceea ce înseamnă circa un milion de barili de petrol pe zi.

Kievul nu a comentat până acum informaţiile difuzate de Ministerul Apărării de la Moscova.

Rusia a anunţat o intensificare a atacurilor ucrainene pe teritoriul său după deschiderea unui nou front în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, mai devreme în această lună.

Preşedintele Vladimir Putin susţine că Rusia încearcă să creeze o zonă tampon în regiune pentru a se apăra de astfel de atacuri, despre care Moscova susţine că riscă să declanşeze un război mai amplu între Rusia şi Occident dacă Ucraina utilizează arme occidentale.

Forţele ruse au cucerit satul Starîţia din regiunea Harkov şi au învins unităţile ucrainene de-a lungul acestui front, inclusiv în regiunea Sumî, a precizat Rusia sâmbătă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nici sectantii cei mai extremisti nu mint cum minte regimul rusesc.