G4Media.ro

Rusia susține că patru rachete Kalibr lansate de pe o fregată din…

Sursa foto: Wikimedia Commons

Rusia susține că patru rachete Kalibr lansate de pe o fregată din Marea Neagră au lovit infrastructura militară ucraineană

O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a lansat un atac cu patru rachete de croazieră asupra infrastructurii militare din Ucraina, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters, citată de News.ro.

„Echipajul unei fregate a Flotei Mării Negre a primit sarcina de a lansa un atac cu rachete de croazieră Kalibr în cel mai scurt timp posibil împotriva infrastructurii militare inamice”, a declarat ministerul pe aplicaţia sa de mesagerie Telegram.

Ministerul a precizat că „ţintele desemnate” au fost lovite. Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmaţia şi nu a existat niciun comentariu imediat, miercuri dimineaţă, din partea Ucrainei cu privire la infrastructura lovită peste noapte.

O înregistrare video a atacului raportat, publicată de minister pe Telegram, a arătat o navă care lansa rachete în timpul a ceea ce părea a fi orele de răsărit sau de zori, dar a existat, de asemenea, o filmare cu lumina zilei.

Marina ucraineană a declarat, marţi seară târziu, că marina rusă a menţinut două submarine cu un echipament total de până la opt rachete Kalibr în serviciu de luptă în Marea Neagră începând de marţi seara.

„Nivelul de ameninţare cu rachete este ridicat”, a declarat marina ucraineană pe aplicaţia sa de mesagerie Telegram.

Marea Neagră a devenit un teatru de operaţiuni crucial în acest război care durează de 21 de luni. Ucraina a intensificat atacurile aeriene şi maritime cu drone asupra ţintelor militare ruseşti din această zonă, care au avariat şantierele de reparaţii navale şi de nave din portul Sevastopol şi au lovit alte ţinte.

Moscova îşi foloseşte flota din Marea Neagră pentru a lansa atacuri cu rază lungă de acţiune asupra Ucrainei. Dar pentru preşedintele Vladimir Putin, apele – care se leagă de Marea Mediterană – sunt, de asemenea, o importantă trambulină pentru a-şi proiecta puterea în Orientul Mijlociu, Europa şi Occident.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că abilitatea Kievului de a lovi navele de război şi de a diminua supravegherea rusă în Marea Neagră au subminat eforturile de război ale Rusiei şi au ajutat Ucraina să îşi asigure o rută maritimă pentru a-şi exporta cerealele.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...