G4Media.ro

Rusia susține că își mărește producția de bombardiere strategice Tu-160M

Sursa foto: Wikipedia / MOD

Rusia susține că își mărește producția de bombardiere strategice Tu-160M

Uzina de construcții de avioane din Kazan susține că mărește producția versiunii modernizate a bombardierelor strategice Tu-160M, potrivit comunicatului publicat vineri de corporația industrială de stat Rostec din Rusia, relatează CNN.

„Uzina produce purtătorii de rachete strategice modernizate Tu-160M. Decizia de a relua producția acestora a fost luată de președintele Rusiei. Avioanele actualizate au capacități de luptă semnificativ extinse, au un potențial semnificativ”, se arată în declarație. „Dezvoltarea în continuare a platformei va face posibilă utilizarea acesteia pentru noi tipuri de arme, inclusiv cele avansate”.

Rusia se bazează în mare măsură pe importurile de componente occidentale pentru industria sa militară și s-a luptat să producă rachete avansate cu rază lungă de acțiune, precum și alte echipamente pentru a-și continua războiul din Ucraina din cauza sancțiunilor. Moscova s-a bazat în mare măsură pe echipamente mai vechi și chiar a readus în țară vehicule blindate și tancuri scoase anterior din uz, analizele sugerând că acest lucru s-a întâmplat în parte din cauza sancțiunilor occidentale.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a anunțat un efort pe scară largă de a construi capacități pentru a produce mai multe arme pentru așa-numita sa „operațiune militară specială” în Ucraina. Putin a declarat că o producție sporită a unui „volum suplimentar” de arme este „urgent necesară” și a asigurat că se va acorda o atenție deosebită legalității și alocării de fonduri pentru această inițiativă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...