G4Media.ro

Rusia susţine că FSB „a pus capăt activităţilor a trei mari grupuri…

sursa foto: Unsplash

Rusia susţine că FSB „a pus capăt activităţilor a trei mari grupuri de agenţi”, care erau „coordonaţi” de spionajul militar ucrainean, în regiunea ocupată Zaporojie

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a afirmat vineri că a destructurat o reţea de ”agenţi” ucraineni care operau în regiunea ocupată Zaporojie, în sudul Ucrainei, ucigându-l pe unul dintre ei în această operaţiune, informează AFP, citată de Agerpres.

FSB a revendicat într-un comunicat că „a pus capăt activităţilor a trei mari grupuri de agenţi”, care erau „coordonaţi” de spionajul militar ucrainean, pentru „a aduna informaţii şi a exercita o influenţă psihologică asupra locuitorilor din regiune”.

Ei sunt acuzaţi că au incitat rezidenţii locali, prin intermediul unei media şi unui canal pe Telegram, „să adune şi să le transmită informaţii asupra amplasamentelor şi mişcărilor de personal militar rus, de material militar şi alte informaţii”.

„Cetăţeni ucraineni şi ruşi implicaţi în aceste activităţi ilegale au fost arestaţi de agenţi de securitate”, a continuat FSB, care a precizat că unul dintre suspecţi „a opus rezistenţă armată şi a fost ucis de tiruri de ripostă”.

Reţele de informatori, de agenţi şi membri ai rezistenţei au fost înfiinţate în sudul Ucrainei, pentru a slăbi ocupaţia rusă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...