G4Media.ro

Rusia susţine că a închis pentru scurt timp spațiul aerian din Sankt…

Rusia susţine că a închis pentru scurt timp spațiul aerian din Sankt Petersburg din cauza unui „exerciţiu de apărare aeriană”

Surse de ştiri ruseşti, inclusiv agenţia oficială de presă TASS, transmit o declaraţie a Ministerului rus al Apărării, care susţine că închiderea spaţiului aerian din jurul oraşului Sankt Petersburg, marţi dimineaţa, pentru câteva ore, a făcut parte dintr-un exerciţiu de antrenament, relatează CNN, citată de News.ro.

„La 28 februarie, forţele din zona vestică de responsabilitate pentru apărarea aeriană au desfăşurat o sesiune de antrenament pentru interacţiunea cu autorităţile civile de control al traficului aerian. În timpul antrenamentului, forţele de apărare aeriană au lucrat la aspecte legate de detectarea, interceptarea şi identificarea presupusei ţinte a intrusului, precum şi la interacţiunea cu serviciile de urgenţă şi cu agenţiile de aplicare a legii în cazul unei situaţii de urgenţă”, scrie agenţia TASS, citând un comunicat al Ministerului Apărării.

Anterior, relatări media neverificate din Rusia au susţinut că închiderea s-a datorat faptului că un obiect neidentificat a fost observat în apropierea aeroportului, iar temerea era că ar putea fi o dronă inamică.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat marţi că Vladimir Putin a fost informat de închiderea temporară a aeroportului din Sankt Petersburg. Dmitri Peskov a refuzat să ofere mai multe detalii, dar a spus că autorităţile oraşului şi armata vor furniza ulterior o actualizare a informaţiilor.

Agenţia rusă RIA a raportat că restricţiile vizând spaţiul aerian din jurul Sankt Petersburgului au fost ridicate marţi în jurul prânzului, după ce câteva ore spaţiul aerian pe o rază de 200 de km a fost închis.

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că aeronavele decolează din nou de pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, după ce operaţiunile de zbor fuseseră suspendate.

Anterior, aceste site-uri de urmărire a zborurilor au arătat că avioanele care decolaseră în direcţia Sankt Petersburg făceau cale întoarsă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...