G4Media.ro

Rusia susține că a „eliberat complet” uzina Azovstal din Mariupol / „Ultimul…

Regimentul Azov, Telegram

Rusia susține că a „eliberat complet” uzina Azovstal din Mariupol / „Ultimul grup de 531 de militanți s-a predat” / Comandantul Regimentului Azov „a fost scos de pe teritoriul uzinei într-o mașină blindată specială”

Rusia a afirmat vineri că trupele sale au „eliberat complet” uzina siderurgică Azovstal, asediată în orașul portuar Mariupol din sudul Ucrainei, informează CNN.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că „ultimul grup de 531 de militanți s-a predat”, referindu-se la luptătorii ucraineni care, timp de mai multe săptămâni, au opus rezistență asaltului rusesc asupra uzinei.

Anterior, comandantul ucrainean al Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, a dat ordinul de a înceta apărarea orașului Mariupol și a emis un scurt mesaj video din interiorul uzinei siderurgice Azovstal, în care spunea că conducerea militară de vârf a „emis un ordin de a păstra viața și sănătatea soldaților din garnizoană și de a înceta apărarea orașului”.

Konashenkov a declarat că comandantul Regimentului Azov „a fost scos de pe teritoriul uzinei într-o mașină blindată specială”.

O nouă înregistrare video postată online pare să-i arate pe luptătorii Azov rămași ieșind din uzina siderurgică.

CNN anunță că nu poate verifica în mod independent dacă toate trupele ucrainene au părăsit uzina siderurgică.

Regimentul Azov, Telegram

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. S-au predat eroii de la Termopane ? Pai nu luptau ei ca Leonidas? Mai puteti baieti ?

  • Mosule, ce-ai sacrificat tu vreodata in viata pentru un ideal de-al tau? Te-ai implicat macar o data in vreo actiune civila? Astia au sacrificat prieteni, familie, camarazi

 2. Au devenit comunicatele rușilor surse de știri, „realitatea bate filmul” ?!?

 3. Rusnacii spu rcati vor sustine ca e o victorie a idolului lor crim inal ascuns in buncar. De fapt ati cucerit un oras gol in ruine.
  Plini de idi oti utili pe aici

 4. Iar ai aparut mai dr. Muu.
  Voi nu vedeti ca lumea civilizata face cu bolta pe voi?

 5. Mâine anunță Zelinski că le-a cerut încetarea focului și propaganda va prelua acestă știre ca pe o victorie. Slavă Ucraina!!!

 6. Zelinsky chiar e un actor bun ,păcat că ukrainienii votează după telenovelele de la televizor ,după cum sa văzut că lupta meritau mai mult de la viata,dar ce sa.i faci ,mușchii nu are creier!

  • Ba, asta cu nume de grad mare in fsb, macar ei daca vad ca le merge pro.st (Yanukovych) voteaza altceva … La noi, Desi toata lumea vedem cat de PR.ost merge de 30 si ceva de ani, tot cu usl/fsn voteaza

 7. Speranta Romaniei, este AUR. Degeaba va dati voi cu capul de pereti. Pentru voi, bagajele si strainatatea, adica de acolo de unde ati venit, ca sa ind&bitociti natia asta. Valea baieti, acolo unde nimeni nu da 2 bani pe voi, la vase si la sters la koor batranii occidentali.

 8. Apropos de Azov, nimeni nu spune ce nationalitate au EROII ? Tare as fi curios.