G4Media.ro

Rusia susține că a „distrus” un comando ucrainean care a încercat să…

Sursa foto: Facebook / NATO Allied Land Command

Rusia susține că a „distrus” un comando ucrainean care a încercat să debarce în sudul Ucrainei și să efectueze operațiuni de sabotaj

Armata rusă a declarat joi că a respins o tentativă de debarcare a unui comando al forțelor speciale ale Kievului în sudul ocupat al Ucrainei, afirmând că a ucis „până la 25 de militari” și a capturat un altul, potrivit AFP.

Ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat că soldații săi „au distrus un grup de sabotaj ucrainean (…) care a încercat să debarce cu bărci rapide cu motor” în apropierea istmului Tendrivska, situat de-a lungul părții ocupate a regiunii ucrainene Herson.

Grupul ar fi făcut parte din forțele speciale de operațiuni ale marinei ucrainene, notează BBC.

„Ca urmare a luptei de flotilă, patru ambarcațiuni de debarcare au fost distruse și scufundate, a cincea s-a întors și a plecat cu mare viteză în direcția opusă. Pierderile inamicului s-au ridicat la până la 25 de militari ucraineni. Un militar a fost capturat”, precizează Ministerul Apărării de la Moscova.

Anterior, Forțele pentru Operațiuni Speciale (SOF) ale forțelor armate ucrainene au raportat moartea unor militari din cadrul Centrului 73 de Operațiuni Speciale al Marinei în noaptea de joi spre vineri. Potrivit unui mesaj al Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene, luptătorii au murit „asigurând plecarea forțelor principale ale grupului după încheierea unei misiuni speciale”. Forțele armate ucrainene nu au dezvăluit niciun detaliu.

Revenim cu detalii…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...