G4Media.ro

Rusia: Soci a depășit New York și Londra în ceea ce privește…

Wikipedia, By Rosavtodor.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73254021

Rusia: Soci a depășit New York și Londra în ceea ce privește prețul locuințelor de lux

Orașul balnear rusesc Soci, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, are una dintre cele mai scumpe piețe imobiliare de lux din lume, doar Hong Kong și Monaco având proprietăți imobiliare de acest tip mai scumpe, potrivit unui studiu realizat de agenția de consultanță NF Group, scrie The Moscow Times.

În prezent, un milion de dolari ar permite cumpărarea a doar 29 de metri pătrați într-un complex imobiliar de lux în destinația de vacanță de la Marea Neagră, arată rezultatele studiului publicate de cotidianul de afaceri RBC.

În New York, care are a patra cea mai scumpă piață imobiliară de lux din lume, cu același tip de cheltuială ați obține o proprietate un pic mai mare, de 33 de metri pătrați.

În timp ce capitala Moscova se află în prezent pe locul 12 în topul celor mai scumpe piețe imobiliare de lux din lume, prețurile apartamentelor de acolo variază semnificativ de la un cartier la altul. Un apartament de lux în cartierul foarte căutat al capitalei, Iazurile Patriarhului, ar putea fi la fel de scump ca unul din Hong Kong, în timp ce în cartierul Danilov din sudul orașului, 1 milion de dolari ar permite cumpărarea unei proprietăți de aproape 4 ori mai mare.

De asemenea, s-a constatat că Moscova se află în primele 10 orașe din lume în ceea ce privește creșterea prețurilor locuințelor de lux. Potrivit studiului, costul proprietăților imobiliare de lux din Moscova a crescut cu 13,2% de la an la an anul trecut și se așteaptă să crească cu încă 3% în 2023.

Dar Soci va rămâne probabil cea mai populară destinație pentru cumpărătorii de proprietăți de lux din Rusia în 2023, pe fondul sancțiunilor occidentale și al interdicțiilor de călătorie pe scară largă care au făcut ca majoritatea țărilor europene să fie inaccesibile chiar și pentru cei super-bogați, a declarat pentru RBC Olga Shirokova, partener al NF Group.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nea Putin… tu n-ai auzit de Cluj, bag seama…

  2. Asta voiam sa zic si eu, normal ca e scump, se bat rusii intre ei ca nu mai pot cumpara in Europa si restul lumii (restul lumii civilizate, evident).

  3. Cine se bucura de un boom imobiliar intr-o zona periferica trebuie sa fie pregatit sa piarda. La Soci sunt banii oligarhilor din zona rusofila. Cand Rusia va domina lumea iar rubla va fi moneda de referinta, mai vedem.