G4Media.ro

Rusia și Cuba discută despre coordonarea „parteneriatului strategic”, în contextul tensiunilor cu…

Rusia și Cuba discută despre coordonarea „parteneriatului strategic”, în contextul tensiunilor cu Occidentul

Președintele rus Vladimir Putin a discutat despre coordonarea unui „parteneriat strategic” pe arena globală într-un apel telefonic cu președintele cubanez Miguel Diaz-Canel, a anunțat luni Kremlinul, potrivit Reuters.

Aceștia au convenit, de asemenea, să „activeze” contactele la diferite niveluri și să consolideze legăturile bilaterale.

Anterior, ambasadorul Rusiei la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, a declarat sâmbătă, că Venezuela este pregătită să ofere Rusiei asistență tehnică militară în cazul în care relațiile ruso-americane se deteriorează, notează TASS.

„Absolut”, a spus el când a fost întrebat dacă Caracasul ar fi capabil să ofere asistență militară și tehnică Moscovei dacă relațiile ruso-americane se deteriorează brusc.

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Piticul atomic s-a bagat in latrina si nu stie cum sa iasa.

  • Cuba conferă poziție – dacă ținem cont de noile Zirkon.
   Ceea ce ar face ca lucrurile să ia o cu totul altă întorsătură.

   Cu ceva vreme în urmă, am vizionat pe YouTube o serie de videoclipuri (erau în engleză, de ordinul zecilor dar între timp se pare că cenzura și-a făcut treaba de au dispărut toate) de la diverși autori – persoane în vârstă – în care creștini americani susțineau că au primit viziuni cu detalii cum că au văzut SUA, fiind distrusă nuclear de ruși și chinezi fără ca statul american să fi apucat să dea în schimb, o retaliere semnificativă.

   Dacă pe lângă acestea luăm în considerare și pasajul scris din Apocalipsa, ultima carte din Biblie, Cap18 în care-i relatată căderea Babilonului și facem o comparație între mesajele de pe YouTube postate de americani și ceea ce a fost prezis pentru vremurile din urmă – deși în Carte nu se specifică explicit civilizația sau statul la care se face referire – făcând corelarea, observăm nu doar similitudini cu tema mesajelor de pe YouTube ci și focusarea pe același target: distrugerea unei mari puteri civilizații.
   Despre care videoclipurile de pe YouTube afirmau ca fiind SUA.
   Destul de dramatică de asemenea și descrierea din Apocalipsa Cap 18 (pasajele 1 la 19, inclusiv).

   https://ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/apocalipsa/18/2/#2

   Până aici, despre americani.

   Acum un aspect despre ruși dar și argumentul la ideea de mai sus.

   Există pasaje cu referire la vremuri viitoare, în care se pare că rușii vor avea o așa-zisă „misiune” de făcut la nivel planetar: o acțiune militară de proporții, care va viza în mod special un atac asupra Israelului și în care vor fi implicați atât rușii cât și multe națiuni împreună cu ei. (De reținut acel „se pare” dat fiind că națiunile cu pricina nu prea par a corespunde cu cele de astăzi).
   E vorba de Marele Război de la Armageddon sau valea Meghido; filmul – turnat pe baza pasajelor și nu chiar reușit – nu este baza, ci baza este profeția din Biblie. Acum, dacă cei despre care se vorbește în pasaj sunt rușii –

   – „Domnul ROȘULUI te voi târî din fundul MIAZĂNOAPTEI împotriva poporului Meu” (Cartea Ezechiel 38: 3 până la 16)
   https://ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ezechiel/38/2/#2
   (și mai departe, până la 16)

   atunci rușii împreună cu chinezii (conform mesajelor de pe YouTube) ar avea de înfruntat și anihilat mai întâi pe protectorii Israelului, pe SUA – aluzie la aliniatul de mai sus în care este redată căderea Babilonului – abia după care, ar trece „la treabă” cu Israelul. Tot aici, de notat și un alt pasaj din Cartea Zaharia, în care sunt indicii ce trimit nu doar la desfășurarea unui conflict de mari proporții ci și unul nuclear.

   În concluzie: ca multe alte conflicte până acum (comune) se prea poate ca fierberea cu Ucraina să fie doar unul de tranziție; care va limpezi mai degrabă axele marilor puteri – cine se aliază cu cine, și abia după aceea – contra cui.

  • O fi asa, dar sunt si cazuri cand inghetata linge inapoi. 😉

  • Sa-i spună cineva ca în Cuba nu mai este fidel Castro la putere. Chiar dacă tot comuniștii conduc Cuba, aceștia primesc anual bani de la americani, pentru dezvoltare. Puțin probabila devina ținta rachetelor americane.

 2. a ajuns sa se bazeze cu Cuba ! :-)))))
  Astia isi pazesc cu mitraliera cetatenii sa nu fuga in USA :))

  • E vorba de plasamentul geografic..dar e greu ptr tine sa ințelegi astfel de strategii..!

  • Nu conteaza cine loveste primul, cat de aproape sunt de tinta. Arsenalul e atat de mare ca vor fi lansate cu siguranta destule rachete drept retaliere. Nu viteza e importanta, ci cantitatea. Rusii ar castiga cateva minute sa se laude cu prima lovitura.

 3. Blocada rachetelor nucleare?

 4. Putinel, te afunzi tot mai tare!

 5. J E G U L cracanat e mereu in parteneriat cu cele mai sarace si corupte tari de pe glob. De fapt asta-i si scopul Rusiei, sa tina miliarde de oameni in saracie si sclavie. Cuba, Coreea de Nord, Belarus, etc sunt sub limita inferioara de subsistenta.
  Bine macar ca-i sunt sub talpa Chinei si piticul cracanat nu face chiar ce-l taie mintea.

 6. Maine Rusia va discuta și cu Nicaragua.
  După aia urmează sa discute și cu mexicul. Adică cu cartelurile de acolo.

 7. Compagniero Putin, zilele revolutionarului Fidel au trecut.
  Actuala oligarhie din Cuba nu stie cum sa supravietuiasca intro tara saracita, nu le arde lor sa-l supere pe unchiul Sam.
  Oricum, de notat cum incearca Rusia sa stranga randurile. Tot numai cu tari din astea una si una. Cuba, Venezuela, etc

 8. Asa cum americanii s au aliat cu toți prăpădiții din Europa, adică noi, și cu alți prăpădiți din lume de prin Orient, la fel și Rusia cauta aliați în apropiere de America.

 9. astia sint prietenii rusilor….Cuba, Venezuela, Nicaragua
  tari sarace care nu sint bagate in seama se nimeni
  Rusia sustine si Coreea de N
  numai sa fie contra occidentului.

 10. Amplasare rachete contra petrol si mâncare, ca altceva nu au.