G4Media.ro

Rusia renunță la discuțiile cu Japonia privind un tratat de pace care…

Sursa: RFI

Rusia renunță la discuțiile cu Japonia privind un tratat de pace care să încheie disputa privind insulele Kurile ocupate de trupele sovietice în 1945

Rusia afirmă că renunță la discuțiile cu Japonia în vederea semnării unui tratat de pace oficial, deoarece Japonia s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina, transmite BBC.

Ei nu au pus capăt în mod oficial ostilităților din cel de-al Doilea Război Mondial din cauza unei dispute asupra unor mici insule cunoscute în Rusia sub numele de Kurile de Sud și în Japonia sub numele de Teritoriile de Nord. Acestea se află chiar în largul insulei japoneze Hokkaido din nordul Japoniei și au fost ocupate de forțele sovietice în 1945.

Ministerul rus de Externe a declarat că această decizie îngheață discuțiile privind proiectele economice comune pentru insule și oprește vizitele fără vize ale cetățenilor japonezi pe aceste insule.

„Toată responsabilitatea pentru daunele aduse cooperării bilaterale și intereselor Japoniei însăși revine oficialulilor de la Tokyo, care au ales în mod deliberat să urmeze un curs antirusesc”, a precizat ministerul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. 🖕catre ucigașii de copii si civili!

  2. Adică votki sugativele rusești îi aburesc pe japonezi din 1945 cu insulele alea si acum au făcut botic si gata. So saaad…

  3. S-au umflat ouAle in Putin. A uitat ca toata armata e in Ucraina. Acum poate vrea sa intre si peste japonezi

    • Nici nu vreau sa imi imaginez la ce disciplina si dotare au japonezii cum ar sterge rusii pe jos.
      Daca americanii nu i-au putut invinge decat cu bomba atomica , cum ar putea rusii acum sa le faca fata?

  4. Din ce-mi aduc aminte rușii au avut o păruială și cu chinezii pentru Manciuria. Or să-i amenințe și pe ăștia,?

  5. In curand, japonezii o sa ia singuri si kurilele si ce mai vor de la rusi. Si chinezii vor lua manciuria. Finlanda o sa isi recupereze teritoriile ocupate de rusi. Si ucraina o sa ia tot ce doreste de la rusi. Peste vreo 10-15 ani, onu o sa implore statele membre sa contribuie macar cu un sac de faina sau sa cumpere petrol rusesc cu un dolar barilul pentru a rezolva foametea crunta din rusia. Sper ca toti sa ridice din umeri si sa doneze bani pentru inmultirea ursilor koala din australia sau pentru curatarea de alge a testoaselor din pacific.

  6. Asa, dati-le japonezilor motive.

  7. Si totusi nimeni nu s-a uitat la harta aia..