G4Media.ro

Rusia refuză să clarifice granițele teritoriilor ucrainene pe care susține că le-a…

sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Rusia refuză să clarifice granițele teritoriilor ucrainene pe care susține că le-a anexat

Moscova s-a abținut de la a da un răspuns concret atunci când a fost întrebată cum ar trebui definite granițele regiunilor Herson și Zaporojir în conformitate cu noile anexări ilegale revendicate de Kremlin, relatează CNN.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că „anumite teritorii de acolo trebuie încă returnate”, în urma avansurilor rapide ale forțelor ucrainene în sud.

Întrebat de CNN cum ar interpreta limbajul legilor semnate de Putin miercuri dimineață, care se referă la granițele regiunilor Herson și Zaporojie ca fiind „teritoriul care exista în ziua adoptării sale în Federația Rusă”, Peskov a spus: „Voi lăsa această întrebare fără răspuns”.

De asemenea, întrebat dacă poate oferi vreun comentariu pentru o mai bună înțelegere, Peskov a răspuns: „Ar trebui să citiți decretul, există o formulare juridică acolo. În ansamblu, bineînțeles, vorbim despre teritoriul pe care administrația militară-civilă a funcționat la momentul adoptării (ca parte a Federației Ruse)”.

Întrebat din nou de CNN dacă acest lucru ar trebui citit ca fiind teritoriul capturat de trupele rusești la 30 septembrie, Peskov a spus: „Nu este vorba de teritoriul capturat de trupele rusești la 30 septembrie: „(Ar trebui să vă rezumați la) ceea ce este scris în decret. Dar repet încă o dată: Anumite teritorii de acolo urmează să fie returnate și continuăm să ne consultăm cu acele populații care își vor exprima dorința de a trăi cu Rusia.”

Întrebat încă o dată dacă va fi nevoie de legi suplimentare pentru a include acele zone în Federația Rusă sau dacă vor fi incluse automat ca parte a regiunilor conform legilor semnate, dacă și când vor fi „returnate”, Peskov a spus: „Pentru moment, nu am nimic de adăugat”.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri documentele privind anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene, finalizând ultima etapă a procesului de anexare, în baza sistemului juridic rusesc. Anexarea este ilegală în conformitate cu dreptul internațional.

Măsura lui Putin vine în timp ce forțele ucrainene continuă să avanseze cu câștiguri teritoriale în sud și est, inclusiv în regiunile pe care Rusia susține că le anexează.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Pamanturile alela sunt luate definitiv! pa pa. Au luat cate un camion de praf din fiecare oblast si l-au depozitat la Maskva in buncar langa Tezaurul Românesc.

  • Au lasat chestiunea granitelor in aer pentru a-si salva obrazul. Daca ofensiva ucrainiana continua cu succes, vor putea sa declare ca granitele sunt putin mai in spate, sa nu trebuiasca sa admita ca nu reusesc sa-si „elibereze” teritoriul.

 2. Nu înțelegi pentru că ești pr0st de bubui buey Goe! :)))))

 3. Buey Goe, crapă mațu’-n tine că ți-am pus poreclă nouă! :)))))

 4. Vor ramane anexate doar pe hartie.

 5. Acum 50 de ani radeam la bancul ala cu intrebarea la Radio Erevan:
  „-Cu cine se invecineaza Rusia?
  -Cu cine vrea!”
  Acum s-a lasat loc de interpretare, ca nu mai e asa de sigur:
  „Cu cine o mai putea… mai vedem”

 6. Da mai multe detalii, gustere! Ce reprezinta zona respectiva? Zona libera de orci sau ce?