G4Media.ro

Rusia reduce cu 40% livrările de gaze zilnice către Germania prin Nord…

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Rusia reduce cu 40% livrările de gaze zilnice către Germania prin Nord Stream 1

Compania rusă Gazprom a declarat marți că a limitat capacitatea de furnizare a gazului către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 din cauza întârzierii unor lucrări de reparații, potrivit Reuters.

Gazprom nu mai exportă gaze spre vest prin Polonia, prin conducta Yamal-Europa, după sancțiunile impuse de Rusia împotriva EuRoPol Gaz, care deține secțiunea poloneză. Fluxurile prin Yamal-Europa continuă spre est, din Germania spre Polonia.

Separat, luna trecută, Ucraina a suspendat fluxurile de gaz rusesc prin unul dintre cele două puncte de tranzit către Europa, tăind o treime din gazul rusesc care este transportat către Europa prin Ucraina.

Gazprom a declarat marți că a limitat livrările prin conducta submarină Nord Stream 1 către Germania la până la 100 de milioane de metri cubi (mcm) pe zi, în scădere de la 167 mcm, acuzând Siemens că a întârziat să returneze echipamentele care fuseseră trimise pentru reparații.

„Din cauza întârzierii returnării unităților de comprimare a gazelor de la reparații de către Siemens… și a defecțiunilor tehnice ale motoarelor, doar trei unități de comprimare a gazelor pot fi utilizate în prezent la stația de comprimare Portovaya”, a declarat Gazprom.

Din declarația Gazprom nu a reieșit imediat dacă Siemens AG a întârziat lucrările de reparații sau este vorba de Siemens Energy.

Nici Siemens AG, nici Siemens Energy nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru un comentariu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Hmm. Rusia pare confortabila cu tot tămbălăul sancțiunilor si începe sa contraatace.

  2. Catre @,,trol sovietic clasic”. Vorbesti numa idivesiuni !. Tot UE-ul poate renunta imediat la gazul din Uniunea Sovietica !. Pana si Franta a inceput sa cumpere de vreo 3 luni masiv gaz metan lichefiat din Uniunea Sovietica pe care il poate cumpara doar cu putin mai ieftin decat din SUA.
    Gazul pe Teava este cel mai periculos instument de finantare al Armatei Sovietice a lui Putin pentru ca are o uriasa profitabilitate: ,,Dai o gaura in pamant” si platesti apoi vreo (ceva de genul) 5 Euro-centi Extractia si Transportul unui kg de gaz, si obtii apoi din UE vreo 0,5 Euro pe kg de gaz. Randament Economic de genul vreo 1 la 10 !.
    Ca o comparatie : Este ca si cand ingrijesti o vaca care da 20 litrii de lapte / zi = sa zicem 20 x 2 lei = 40 lei venit /zi. Iar intr-o zi vine un magician si iti spune ca poti sa vinzi acesti 20 de litri de lapte cu 400 de lei /zi !. ………….Cam asta face Putin cu Gazul spre UE !.
    Solutia Cea Mai Buna este Oprirea Totala si Imediata a Cumpararii de Gaze de catre UE din Uniunea Sovietica !.

  3. gata, a venit caldura si in jermania? oprira centralele?