G4Media.ro

Rusia recunoaște în premieră meritele grupării de mercenari Wagner în capturarea orașului…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Rusia recunoaște în premieră meritele grupării de mercenari Wagner în capturarea orașului Soledar / Este pentru prima oară când Moscova admite că Wagner lucrează în interesul guvernului rus în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a recunoscut în premieră meritele grupării de mercenari Wagner, o companie paramilitară privată (PMC) rusească, în capturarea orașului Soledar din estul Ucrainei, relatează BBC.

„În ceea ce privește asaltul direct asupra cartierelor din Soledar ocupate de trupele ucrainene, această misiune de luptă a fost rezolvată cu succes prin acțiunile curajoase și altruiste ale voluntarilor din echipele de asalt Wagner”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova.

Aceasta este prima recunoaștere oficială a meritelor PMC Wagner (în Rusia nu există, prin lege, companii militare private) în Ucraina. Anterior se știa că Ministerul Apărării și fondatorul PMC Wagner Evgheni Prigojin se află într-o stare de conflict, demonstrându-i președintelui Putin cine este mai eficient.

În luna mai, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că angajații PMC Wagner „nu sunt activi” în Ucraina și că presa occidentală ar fi scris despre acest lucru pentru a distrage atenția de la mercenarii din țările lor.

În rezumatul de seară al Statului Major General al Ucrainei se spune că luptele din Soledar continuă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Asta nu e obligatoriu o stire buna. E imbucuratoare in sensul in care Putin e pe faras. E ambiguu daca Prigojin vrea sa devina multimiliardar si sa-si faca si prietenii multimiliardari,sau e la fel de nebun ca Putin si va alege distrugerea civilizatiei si disparitia mujicilor (de altfel insignifiabili pentru orice conducator rus)

  • Prigojin si-a cucerit o pozitie strategica din care poate controla kremlinul pe termen lung.
   Dupa eventuala victorie asupra Ucrainei.
   Pentru razboiul actual nu are cine stie ce valoare. Sutele de km de tuneluri nu fac doi bani acum.
   Prigojin este acum principala amenintare la atotputernicia lui Putin, nu opozantul Navalnii

 2. Rogojin s-a improprietarit cu un domeniu fortificat care ii va da o pozitie de forta in schema de putere a Rusiei. Pentru razboiul din Ucraina – pe termen scurt – nu e mare lucru, dar devine o baza militara in care armata oficiala a Kremlinului nu va avea acces.
  In cazul in care ne intrebam (sau ne facem iluzii) daca de Navalnii ar trebui sa-i fie frica lui Putin …

 3. Tipic bolșevism stalinist obăr: acțiuni altruiste………