G4Media.ro

Rusia pretinde că Occidentul „se balansează periculos pe marginea unui conflict între…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Rusia pretinde că Occidentul „se balansează periculos pe marginea unui conflict între puterile nucleare”

Sprijinul Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei pentru Ucraina implică riscuri strategice grave privind o confruntare directă între cele mai mari puteri nucleare din lume, a avertizat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov , informează Reuters, transmite Agerpres.

Lavrov a spus că SUA şi NATO sunt obsedate de ideea de a-i cauza Rusiei o ”înfrângere strategică” şi că există riscul ca o asemenea confruntare să conducă la un nivel de pericol nuclear sporit.

”Occidentalii se balansează periculos pe marginea unei ciocniri militare directe între puterile nucleare, ceea ce este plină de consecinţe catastrofale”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

SUA şi aliaţii lor afirmă că ajută Ucraina să se apere de agresiunea rusă şi că Moscova agravează tensiunile între Est şi Vest, inclusiv prin avertismente repetate despre pericolul unui conflict nuclear.

”O îngrijorare specială provoacă faptul că există ‘troica’ statelor nucleare occidentale care sunt printre susţinătorii esenţiali ai regimului criminal de la Kiev, principalii iniţiatori ai diverşilor paşi provocatori. Vedem riscuri strategice grave în asta, ceea ce conduce la o creştere a nivelului de pericol nuclear”, a subliniat Serghei Lavrov.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Occidentul nu ni plași.