G4Media.ro

Rusia plănuiește să își extindă facilitățile militare din Insulele Kurile, regiune disputată…

Rusia plănuiește să își extindă facilitățile militare din Insulele Kurile, regiune disputată cu Japonia

Rusia plănuieşte să construiască încă 51 de facilităţi militare în Insulele Kurile, a declarat luni ministrul rus al Apărării, generalul Serghei Șoigu, citat de agenția TASS, preluat de Reuters.

O parte a regiunii este revendicată de Japonia, iar disputa teritorială asupra unora dintre insule datează încă din perioada în care Uniunea Sovietică le-a confiscat la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi a împiedicat cele două ţări să semneze un tratat de pace oficial.

Peste 30 de clădiri au fost construite pe insule, inclusiv șapte unități de locuit pentru personalul militar, pe insulele Iturup și Kunashir, revendicate de Japonia şi cunoscute sub numele de Teritoriile de Nord, a transmis Șoigu.

Ministrul rus al Apărării nu a oferit detalii suplimentare privind tipuri de clădiri pe care Rusia plănuiește să le construiască în următorii ani.

Sursa foto: Twitter/ Russian Defence Policy

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nebunii de dictatori care tot vor să domine lumea cu arme, vor avea aceeași problemă ca tot omul: planeta asta moare de la poluare, lipsă de oxigen, alterarea circuitului apei in natură, totul e perturbat, dar ei scot armele să-și măsoare lungimea…

  • Cand un om capabil vrea sa domine planeta, il pune pe Ciuc sa cumpere arme si il baga in fata, pe post de carne de tun.

   Sper ca Hitler a fost multumit cu eficienta carnii de tun de la Stalingrad.

 2. Insulele nu au fost confiscate ci au fost cedate URSS prin tratatul de pace de dupa cel de-al doilea razboi mondial, avizat si de SUA.

 3. Japonia nu o sa cedeze niciodata aceste teritorii.
  Mi-a spus asta fiica mea, care invata japoneza, si a inceput sa inteleaga cultura japoneza.

  • Constitutia le-a fost scrisa de un locotenent american. Japonia nu exista ca stat. SUA nu va renunta la Kurile.