G4Media.ro

Rusia nu reuşeşte să obţină în Consiliul de Securitate al ONU adoptarea…

Foto: Adunarea Generală ONU

Rusia nu reuşeşte să obţină în Consiliul de Securitate al ONU adoptarea unei rezoluţii pentru o anchetă privind gazoductul Nord Stream

Rusia nu a reuşit să obţină luni, în Consiliul de Securitate al ONU, adoptarea unei rezoluţii pe care a propus-o şi care cerea o anchetă independentă privind exploziile din septembrie anul trecut ale gazoductului Nord Stream, transmite agenţia Anadolu. Rusia, China şi Brazilia au votat în favoarea proiectului de rezoluţie, în timp ce restul de 12 membri ai Consiliului s-au abţinut, transmite News.ro.

Sunt necesare cel puţin nouă voturi favorabile pentru a adopta un proiect de rezoluţie în consiliul format din 15 membri. Înaintea votului, emisarul rus la ONU, Vassily Nebenzia, a declarat că rezoluţia are ca scop stabilirea „unei comisii internaţionale independente care să efectueze o anchetă cuprinzătoare, transparentă şi imparţială cu privire la cele întâmplate”.

Conductele Nord Stream, care transportau gazele naturale ruseşti către nordul Germaniei prin Marea Baltică, au fost rupte într-o serie de explozii la 26 septembrie anul trecut, provocând scurgeri în ceea ce oficialii din ţările din regiune au numit „sabotaj probabil”. Rusia acuză SUA de implicare directă în exploziile, care au avariat grav conductele.

Adjunctul ambasadorului SUA, Robert Wood, a declarat că „Statele Unite resping categoric acuzaţiile nefondate ale Rusiei, formulate împotriva noastră în legătură cu acest act de sabotaj”.

El a declarat că proiectul de rezoluţie a fost o încercare de a discredita activitatea investigaţiilor naţionale în curs de desfăşurare şi nu o încercare de a căuta adevărul. „Apelurile Rusiei pentru responsabilitate sună astăzi ca şi cum ar fi goale”, a adăugat Wood.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. putleristii bombardeaza si distrug o tara suverana cu un tupeu cr.i.minal…da vor scandal si investigatii pentru o teava…🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  2. Adevarul este dincolo de noi…

  3. pai nu voiau oricum sa opreasca gazul spre Europa? de ce vor sa afle cine le-a distrus?
    in loc sa se bucure ei tot vor investigatii. cert e ca ei sufera enorm din cauza ca nu mai vand gaz in Europa, dar nu recunosc

  4. da, capul tau plin de conspiratii il au de ascuns