G4Media.ro

Rusia nu este „intimidată” de consolidarea militară a SUA în Europa

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Rusia nu este „intimidată” de consolidarea militară a SUA în Europa

Rusia nu este „intimidată” de anunțul președintelui american Joe Biden potrivit căruia prezența militară americană în Europa va fi întărită în curând, pe fondul unor tensiuni ridicate cu Moscova, au declarat miercuri un diplomat rus de rang înalt, citat de Le Figaro.

„Cred că cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia poate fi intimidată, cumva îndiguită: nu vor reuși”, a declarat adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, pentru agențiile de presă rusești.

Reacția vine după ce președintele Joe Biden a anunțat că „Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective”. „La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia”, a spus președintel Biden.

”Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Da… E pe invers ca membrii USR care au mai ramas in acest partidulet!

 2. Pe Rusia nu a intimidat-o niciodată SUA, să lase vrăjeala asta. Pe ei i-a intimidat liberalismul. O să îi mănânce de vii că vor că nu vor. Au atacat o altă țară pur și simplu inutil…

  • Asta-i interesant ! Că Rusia e intimidată de liberalism, al cui? Al propriului popor? Dacă ar stii rusii cei aia libertate ar lua cu asalt palatul Kremlinului, dar nu au fost lăsați să vadă diferențele dintre țara lor si restul lumii, cortina de fier a fost mereu acolo. Fiecare țară care si-a cerut libertatea a fost atacată într-un fel sau altul. Trăind ca sclavii trăim degeaba

 3. N- o fi Rusia intimidată, dar nici încurajată nu e. Eu cred că e un pic speriată și foarte mult îndiguită.

 4. Pe voi va intimidează Kievul.

  • Exact, nu-i intimidează prima armata a lumii, ca ei deja au mâncat bătaie de la un actor de comedie, care s-a dovedit nuca cea tare. Marele macho kacio de la kremlin care calarea ursi și înota prin copci de gheata, a luat-o pe spinare de la charlie chaplin. Asta da comedie…

 5. zise, vali aparatorul familiei traditionale a la dragnea. sau al omului de rand care nu a muncit o zi in viata lui, aka ciolacu. bravo postac, ai mai luat una…

 6. Să te trezești cu 1300 km la graniță cu NATO în ceafă și să zici că nu te interesează, înseamnă să fii nebun.

  • de ce sa-i intereseze din moment ce NATO este o organizatie pentru aparare si nu de atac.
   De fapt NATO este o creatie a lui Stalin. Daca nu credeti, urmariti documentarul „Der Hitler-Stalin-Pakt.GERMAN DOKU” pe youtube.com

 7. Nu le e frica de americani si armele lor. Tancurile si avioanele sovietice din Ucraina ii speriau pe ei. Ca erau ultima tehnologie extraterestra.

 8. Rusia nu se intimideaza usor. Pentru despoti pierderile nu conteaza.
  De fapt conteaza doar ca sa faca victoria mai glorioasa.
  Ivan cel groaznic, Alexandru, Stalin si acum noul tar Putin au trimis rusii la moarte fara ezitare

 9. Voi vorbiți de vânzare??? Romanii v-au votat și i-ați vândut! În veci nu va vor mai vota romanii. De scârbă. Nu știu de ce, dar romanii și-au pus speranța în usr și aur. Ambele partide au dezamăgit crunt. Cum și-au văzut oamenii în parlament, parca au luat-o razna. Nimic din ceea ce păreau a fi, nu au fost. Ambele puse pe harta, ambele pe japca, ambele cu veleități de partide mari… Păcat.

 10. Numai palavre de exaltați care cred că marele licurici va înfrânge deodată Rusia. Fără să fii „postav plătit cu ruble”, se vede din cosmos că ceea ce are loc în Ucraina se va terminarea na NUMAI când va dori Rusia, indiferent de costuri, care sunt mult mai mari pentru Zelenșcovici, ca și pretențiile sale. Ca un singur exemplu, el cere 1000 de piese de artilerie grea. Armata americană nu are atâtea. După această ciomăgeală, Ucraina va redeveni ce a fost: o marioneta rusă, gazele și petrolul și mâncarea vor rămâne la niște preturi greu de platit pentru multi dintre belicoșii ce postează pe aici și care cred că măreața Americă se că grăbi să încălzească și hrănească Europa Vom vedea la începutul iernii. Până atunci abțineti-vă să mă „criticați”!

  • Bravo barney! Bine zis! Se vede ca tu și orcile pe care-i susții n-ați depășit Evul mediu timpuriu. Mai lipsesc comentariile lui Fred, Wilma di Betty ca să fiți în formație completa. Îți doresc sa ai parte de „multă căldură” de la orcile tale bolșevice.