G4Media.ro

Rusia „mută echipamente militare de pe malul vestic pe cel estic al…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Rusia „mută echipamente militare de pe malul vestic pe cel estic al fluviului Nipru” – ISW

Rusia pare să se pregătească să scoată „elemente” militare de pe malul vestic al râului Nipru, în sudul Ucrainei, în anticiparea unui avans ucrainean, relatează un thinktank cu sediul în SUA, relatează Sky News.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a declarat că, potrivit unor postări pe conturi de Telegram de ieri, „forțele rusești au desființat și jefuit o stație de pompieri din orașul Herson și au transportat camioane de pompieri, mașini civile furate și alte diverse obiecte de uz casnic peste fluviul Nipru, la Hola Prystan”.

Acesta a adăugat că trupele „mută echipamente militare de pe malul vestic pe malul estic” în fața „avansurilor recente ale Ucrainei”.

Rapoartele locale au inclus, de asemenea, „imagini din satelit care arată un feribot de marfă rusesc care traversează fluviul Nipru de la Kozatske (malul vestic) la Nova Kakhovka (malul estic)”, a spus acesta.

Se crede că această mișcare este în curs de desfășurare de la începutul lunii octombrie.

ISW a adăugat: „Aceste rapoarte indică faptul că este probabil ca trupele rusești să scoată în mod deliberat cantități mari de personal și echipamente de pe malul vestic al fluviului Nipru”.

„Forțele rusești au învățat probabil, cel puțin în parte, din eșecurile lor din timpul retragerii panicate a Rusiei din regiunea Harkov în fața unei contraofensive ucrainene anterioare”, mai spune thinktank-ul american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. E un transport de fer vechi.

  2. Putin anexează Herson și imediat se retrage din Herson. Patetic.

  3. Nu miroase bine…ceva rau,f rau se va intampla(atac nuclear,chimic,sau inundare). Dc nu pot cuceri,distrug. Mari jigodii