G4Media.ro

Rusia își dublează numărul de lovituri aeriene asupra pozițiilor militare și infrastructurii…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Rusia își dublează numărul de lovituri aeriene asupra pozițiilor militare și infrastructurii civile ale Ucrainei: „Precizia acestor lovituri este scăzută” – general ucrainean

Rusia a dublat numărul de lovituri aeriene asupra pozițiilor militare și infrastructurii civile din Ucraina față de săptămâna precedentă, a declarat joi generalul de brigadă ucrainean Oleksiy Hromov, relatează Reuters.

„Avioanele și elicopterele inamicului evită să zboare în raza de acțiune a apărării noastre aeriene și, prin urmare, precizia acestor lovituri este scăzută”, a declarat el într-o conferință de presă.

Hromov a declarat că Ucraina va trimite întăriri la Pisky, un oraș de pe linia frontului de la periferia orașului Donetsk, controlat de separatiști, care a cunoscut lupte intense în ultimele zile.

„De-a lungul săptămânii, inamicul a atacat constant Pisky, desfășurând 6-7 atacuri pe zi”, a adăugat el.

Separatiștii susținuți de Rusia au afirmat că au capturat Pisky, dar oficialii ucraineni au negat că orașul a căzut.

Hromov a mai spus că aproximativ 2.400 de soldați ucraineni au fost deja instruiți în Marea Britanie, în timp ce alți 2.400 sunt în curs de instruire, cu planuri pentru instruirea a încă 5.000.

Marea Britanie s-a oferit să antreneze până la 10.000 de soldați la fiecare 120 de zile, iar mai multe țări, inclusiv Canada și Danemarca, au declarat că vor trimite instructori militari în Marea Britanie pentru a ajuta.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. in loc de titlul asta nu ar fi mai simplu sa scrieti: „in incercarea declarata public a statului terorist Putin, de a elimina fizic un popor suveran din Europa, Putin isi amplifica eforturile” … Parca suna mai bine!

  2. I-ai descris perfect pe rusi. Bravo.

  3. Bă j3gosule, să ne sooogi ciorapii.l

  4. Rusia a abandonat orice pretenție democratică. E 100% dictatură în stil asiatic.

  5. Parca nu mai aveau cu ce sa bombardeze, arunca cu pietre?

  6. Asta e psihologie inversa, cu cat pierd mai rau cu atat tzipa la adversar si se bat in piept mai tare, pacat de poporul ucrainean…