G4Media.ro

Rusia interzice intrarea în țară pentru 154 de membri ai Camerei Lorzilor

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia interzice intrarea în țară pentru 154 de membri ai Camerei Lorzilor

Rusia a anunţat marţi că va interzice intrarea pe teritoriul său a 154 de membri ai Camerei Lorzilor, camera superioară a Parlamentului britanic, ca răspuns la sancţiunile care îi vizează aproape pe toţi membrii Consiliului Federaţiei Ruse, relatează Agerpres, conform AFP.

„În răspuns la decizia luată în martie de guvernul Marii Britanii de a elabora o listă de sancţiuni care vizează aproape întreg Consiliul Federaţiei (…), se introduc restricţii împotriva a 154 de membri ai Camerei Lorzilor”, se arată într-un comunicat al Ministerul de Externe rus. Consiliul Federaţiei este camera superioară a Parlamentului Rusiei.

Printre personalităţile vizate se află William Hague, fost ministru de externe conservator.

Pe de altă parte, pe listă nu apare omul de afaceri de origine rusă Evgheni Lebedev, fiul miliardarului rus şi fost agent KGB Alexander Lebedev, care a fost numit Lord pe viaţă în 2020.

Camera Lorzilor are aproximativ 800 de membri. ”Persoanele cărora li se interzice de acum intrarea în ţara noastră au contribuit la elaborarea sancţiunilor anti-ruse de către Londra, menite să izoleze politic Rusia şi să-i distrugă economia, şi-au folosit autoritatea pentru a exacerba isteria anti-rusă în Marea Britanie, au încurajat tendinţa politică rusofobă a conservatorilor britanici”, se arată în comunicat.

În aprilie, Rusia interzisese deja intrarea în ţară a 287 de deputaţi ai Camerei Comunelor, a prim-ministrului Boris Johnson şi a altor oficiali britanici.

La rândul său, Regatul Unit susţine că a sancţionat peste o mie de persoane şi 100 de entităţi, în special oligarhi, reprezentând peste 117 miliarde de lire sterline (137 miliarde de euro).

Aceste măsuri sunt luate de părţi în contextul războiului iniţiat de Rusia în Ucraina

Sursa foto: Kremlin.ru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Tragedie mai ales că toată lumea vrea să meargă în rusia …
    Nu ii dau bani și lui Iliescu poate crapă de ciuda…

  2. I-a oprit la frontiera ? 🙃

  3. Votez primul politician cu interdicție de intrare în Rusia!

  4. Astia vor sa fie prosti pina LA capat….or fi stat lorzii LA coada LA granita