G4Media.ro

Rusia expulzează 5 diplomaţi polonezi şi acuză Varşovia că prin acţiunile ei…

Rusia expulzează 5 diplomaţi polonezi şi acuză Varşovia că prin acţiunile ei în ultimii ani a îngheţat contactele cu Moscova

Rusia a anunţat vineri că va expulza cinci diplomaţi polonezi ca răspuns la o măsură similară luată de Polonia săptămâna trecută împotriva a trei diplomaţi ruşi declaraţi de Varşovia persona non grata, transmite agenţia EFE.

”În răspuns la acţiunile provocatoare ale Poloniei prin expulzarea diplomaţilor ruşi şi bazându-ne pe principiul reciprocităţii, Ministerul de Externe a declarat persona non grata cinci angajaţi ai ambasadei poloneze în Federaţia Rusă”, a semnalat MAE rus, precizând că diplomaţii polonezi au termen să părăsească Rusia până pe 16 mai.

Decizia expulzării acestora a fost comunicată ambasadorului polonez Krzysztof Krajewski, convocat vineri la MAE rus, unde i s-a transmis ”un protest energic” după ce Polonia a expulzat pe 15 aprilie trei diplomaţi ruşi sub ”pretextul absurd” al exprimării solidarităţii faţă de sancţiunile impuse Rusiei de către SUA.

În opinia Moscovei, această decizie a Poloniei a fost ”o altă confirmare că Varşovia merge tot mai mult pe calea unei degradări şi distrugeri sporite a relaţiilor noastre bilaterale”.

De asemenea, MAE rus a susţinut că, în urma acţiunilor guvernului polonez, ”în ultimii ani contactele cu Rusia au fost practic îngheţate”.

Pe de altă parte, diplomaţia rusă a criticat ceea ce a numit ”un război ruşinos faţă de monumentele sovietice, încercările de a torpila proiectele energetice ruse, campaniile de dezinformare antiruseşti pe scară extinsă, falsificarea istoriei şi prelungirea fără sfârşit a sancţiunilor occidentale” împotriva Rusiei.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ala e steagul Cehiei. Doar atat

  2. Bai Spiru Haret ala e steagul Cehiei.