G4Media.ro

Rusia: Elevii de clasa a noua vor învăța despre „operațiunea specială militară”…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Adam Baker

Rusia: Elevii de clasa a noua vor învăța despre „operațiunea specială militară” și anexarea teritoriilor Ucrainei

Noul curriculum de istorie modernă pentru școlile de clasa a noua din Rusia include atât operațiunea militară specială (invazia din Ucraina, n.r.), cât și anexarea de noi teritorii în Federația Rusă, a declarat ministrul rus al Educației, Serghei Kravtsov, citat de agenția Interfax.

„A fost elaborat un nou curs de pregătire pentru clasele a noua „Introducere în istoria recentă”. Acesta este dedicat punctelor de cotitură din secolul XX și începutul secolului XXI, inclusiv, desigur, Marele Război Patriotic, precum și, vă atrag atenția, evenimente foarte recente: este vorba de o operațiune militară specială și de admiterea de noi regiuni în Rusia”, a declarat Kravtsov miercuri, la „ora guvernului” din Duma de Stat.

„Da, experții spun în mod corect că istoria ca știință nu poate evalua perioada actuală, oamenii de știință au nevoie de o distanță lungă de timp. Nimeni nu contestă acest lucru. Dar copiii noștri nu trăiesc într-o sută de ani, ci astăzi și acum, iar școala trebuie să le ofere răspunsuri la probleme de actualitate, să le ofere informații verificate, fiabile despre ceea ce văd cu ochii lor, discută între ei în pauze, în curți”, a adăugat el.

Kravtsov a menționat că subiectul „istorie” este inclus în programa obligatorie pentru studiu. „Cred, dragi colegi, că veți fi de acord că în centrul însuși conceptului de istorie mondială și în istoria Rusiei, de fapt, domină încă așa-numita abordare eurocentrică. Este timpul să îndreptăm acest dezechilibru de lungă durată”, a declarat Kravtsov.

Potrivit acestuia, în ciuda faptului că „istoria Europei este foarte interesantă și instructivă”, „pentru copiii noștri, în centrul educației istorice, Rusia ar trebui să devină nucleul său de susținere”.

În același scop, este introdus un nou curs – „Rusia – istoria mea” pentru clasele terminale, a declarat ministrul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. O avea și capitolul mobilizari?

  2. Lucreaza la viteza maxima creatorii de basme de la Kremlin pentru a genera noua pagina de istorie alternativa putinista.
    Saracii copii mujici ,se chinuie sa invete manualul putinist de istorie,si acolo au zero istorie si multe povesti SF.