G4Media.ro

Rusia denunţă condiţiile „discriminatorii” ale Comitetul Internaţional Olimpic pentru sportivii săi

Sursa foto: olympic.org

Rusia denunţă condiţiile „discriminatorii” ale Comitetul Internaţional Olimpic pentru sportivii săi

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, vineri, că va autoriza participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice, sub drapel neutru şi în anumite condiţii, considerate „discriminatorii” de către Rusia, relatează RMC Sport conform news.ro

Rusia a denunţat drept „discriminatorii” condiţiile prezentate de CIO pentru participarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice.

„Condiţiile sunt discriminatorii şi contravin principiilor sportive. Ele dăunează Jocurilor Olimpice în sine, nu sportului din Rusia. Această abordare este absolut inacceptabilă”, a declarat ministrul rus al Sportului, Oleg Matytsin, citat de agenţia de presă TASS.

Cu toate acestea, el a precizat că sportivii ruşi care au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 „vor participa probabil”. „Îi susţinem întotdeauna pe ai noştri, sunt sportivii noştri, membri ai familiei noastre sportive”, a continuat el.

Vineri, Comitetul Internaţional Olimpic a autorizat sportivii ruşi şi belaruşi să participe sub un drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, cu excepţia probelor pe echipe şi dacă nu susţin activ invazia rusă în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Exact ce ziceam, e mai umilitor sa nu poti sa-ti afisezi drapelul decat sa nu participi deloc.

  2. Pentru cat de naziști sunt mi se pare că sunt tratați prea bine!

  3. Invadarea Ucrainei are consecințe firești, la care Rusia se aștepta oricum. Acesta este doar joc de imagine.

  4. E vorba si de istoricul lung al dopajului in sportul din rusia. Politica de stat menita sa glorifice marele regim al cracanatului O decizie fireasca ar fi fost sa le fie interzis complet accesul la competitiile olimpice trisorilor

  5. rusia sa isi faca competitie internationala olimpica cu china, iran, coreea de nord si etiopia