G4Media.ro

Rusia consideră o ingerință întâlnirea cancelarului german Olaf Scholz cu preşedintele kazah…

sursa foto: captura video

Rusia consideră o ingerință întâlnirea cancelarului german Olaf Scholz cu preşedintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev

Rusia a avertizat împotriva „ingerinţelor” în relaţiile sale economice după ce cancelarul german Olaf Scholz s-a întâlnit cu preşedintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev, informează vineri DPA conform Agerpres.

Vineri, după întâlnirea dintre Scholz şi Tokaev cu o zi înainte, Ministerul rus de Externe a criticat faptul că sancţiunile Occidentului împotriva Moscovei au fost aduse în discuţiile de la Berlin.

Rusia se bazează pe posibilitatea de a-şi continua cooperarea economică eficientă şi bunele relaţii de vecinătate cu Kazahstan fără „ingerinţe negative” din exterior, a precizat ministerul.

Comerţul, în special, este extins şi „aduce beneficii mari pentru ambele ţări”, a adaugat ministerul rus.

La întâlnirea cu Tokaev, Scholz a lăudat eforturile preşedintelui kazah de a preveni eludarea sancţiunilor împotriva Rusiei vecine. Este „bine şi de ajutor” faptul că guvernul kazah a luat contramăsuri, a spus cancelarul.

Multe mărfuri care fac obiectul sancţiunilor occidentale intră în Rusia prin Kazahstan.

Statele Unite au cerut de asemenea acestei ţări bogate în resurse să nu eludeze sancţiunile. Tokaev a declarat din nou la Berlin că ţara sa susţine pachetele de sancţiuni ale UE şi ale altor state occidentale.

Scholz s-a întâlnit vineri cu preşedinţii ţărilor din Asia Centrală – Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan – la un summit comun la cancelarie.

Aceste state, care până acum au fost puternic sub influenţa Rusiei, au materii prime importante pentru a oferi Germaniei. Cu toate acestea, unele dintre ele au fost de asemenea ţinta unor critici internaţionale pentru încălcări grave ale drepturilor omului. Turkmenistanul bogat în gaze, de exemplu, este considerat o dictatură închisă similară cu Coreea de Nord.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Se spune ca o poza face cat o mie de cuvinte. Asa si asta, cu doi barbati care isi dau mana si zambesc fals. Nu faci treaba cu astia.

  2. S-au convins si aliații sceleratului câtă putere reală este in spatele palatelor luxoase din Moscova și Sankt Petersburg în episodul Nagorno Karabah și caută parteneri de încredere!