G4Media.ro

Rusia consideră incidentele din Transnistria drept o tentativă de a atrage regiunea…

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Rusia consideră incidentele din Transnistria drept o tentativă de a atrage regiunea separatistă în conflictul din Ucraina

Rusia consideră incidentele recente din regiunea separatistă Transnistria a Republicii Moldova drept o tentativă de a atrage această regiune în conflictul mai amplu din Ucraina, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol au instituit cod roşu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni şi marţi. Liderul separatiştilor, Vadim Krasnoselski, a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina şi a îndemnat la reţinere pentru a evita izbucnirea unui conflict militar.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria, care se învecinează cu sud-vestul Ucrainei, pentru a pleda apoi pentru intrarea trupelor Moscovei în această zonă prorusă.

De asemenea, reprezentanta diplomaţiei ruse a spus că ţări occidentale cer în mod deschis Ucrainei să atace Rusia şi a avertizat că Occidentul ar trebui să ia în serios Moscova atunci când aceasta afirmă că loviturile asupra teritoriului rus vor conduce la un răspuns.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a comentat remarcile ministrului de externe britanic Liz Truss privind înarmarea Ucrainei, a declarat că a oferi armament greu Kievului ameninţă securitatea continentului european.

„Această tendinţă de a inunda Ucraina cu arme, în special cu armament greu, reprezintă acte care ameninţă securitatea continentului şi provoacă instabilitate”, a afirmat Peskov.

Rusia a raportat miercuri o serie de explozii în sudul ţării şi un incendiu la un depozit de muniţii aflat la circa 20 de kilometri de frontiera sa cu Ucraina.

Pe de altă parte, Zaharova a acuzat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) că transmite serviciilor secrete occidentale şi ucrainene informaţii despre localizarea forţelor ruse şi proruse.

Ea a menţionat că anchetatorii din autoproclamata ‘Republică Populară Doneţk’, care este susţinută de Moscova, vor furniza dovezi suplimentare în această privinţă.

OSCE are o misiune de monitorizare în estul Ucrainei, unde separatiştii sprijiniţi de Moscova luptă contra armatei ucrainene începând din 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Rusia are acest dar de a reinterpreta realitatea în folosul ei. Parcă ar fi PNL-ul nostru!

  2. Aha, raduleasca, deci rusii isi ataca propriul depozit de armament din Transnistria? Ai fumat ceva, tu?

  3. Zaharova este mâncătoare de banane.

  4. E bună, rapandula! Și bețivă..
    Se freacă beată 😅😂🤣