G4Media.ro

Rusia, China și Iranul condamnă atacurile teroriste ale ISIS-K de la aeroportul…

Sursa foto: Twitter/ Farooq Nawaz Sahil

Rusia, China și Iranul condamnă atacurile teroriste ale ISIS-K de la aeroportul din Kabul

Kremlinul a condamnat vineri atacurile teroriste din Afganistan și a declarat că situația continuă să fie un motiv de „îngrijorare gravă” pentru Rusia, transmite BBC.

„Condamnăm aceste atacuri în termeni cât mai puternici. Desigur, aceasta este o veste foarte tristă despre numărul mare de victime „, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, într-o conferință telefonică cu jurnaliștii.

„Previziunile pesimiste” despre amenințarea atacurilor din partea ISIS au fost „din păcate” realizate, a adăugat Peskov.

„Din păcate, predicțiile pesimiste sunt confirmate că grupările teroriste, atât ISIS, cât și derivatele lor, nu vor eșua să profite de haosul din Afganistan. Pericolul pentru toți este mare, iar asta continuă să fie un motiv pentru îngrijorarea noastră gravă ”, a spus el vineri.

La întrebarea dacă președintele rus Vladimir Putin va face o declarație despre situație, Peskov a subliniat că Rusia nu face parte din coaliția condusă de SUA în Afganistan.

„Președintele nu are astfel de planuri. Pentru că știți că Rusia nu face parte din coaliția condusă de SUA, care a fost în Afganistan de zeci de ani și a efectuat retragerea trupelor, ceea ce a provocat situația actuală”, a spus el.

Peskov a adăugat că nu este la curent cu apelurile de ajutor din partea Rusiei: „Pentru a ajuta pe cineva, aveți nevoie de cineva care să ceară. Nu știu că au existat apeluri din partea americanilor în acest sens”.

Agențiile de informații rusești monitorizează situația și evaluează dacă amenințarea atacurilor teroriste se extinde asupra altor țări, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că Rusia nu planifică încă noi operațiuni de evacuare, dar a declarat că departamentele competente monitorizează situația și că acțiunile ulterioare vor depinde de situația în evoluție, despre care a menționat că este „destul de imprevizibilă”.

China condamnă atacurile de la Kabul și spune că situația de securitate din Afganistan este „complexă și severă”

China a condamnat atacurile de joi la aeroportul din Kabul, potrivit CNN.

„China este șocată de pierderile grele provocate de exploziile de lângă Aeroportul Kabul și le condamnă cu tărie”, a declarat vineri reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian.

„Incidentul arată că situația de securitate din Afganistan rămâne complexă și severă. Sperăm că părțile relevante vor lua măsuri eficiente pentru a asigura o tranziție lină a situației din Afganistan „, a adăugat Lijian.

Până în prezent nu au fost raportate victime chineze și s-au stabilit contacte cu cetățenii chinezi rămași în Afganistan, potrivit ambasadei țării de acolo.

Ministerul de Externe al Iranului condamnă atacurile asupra Kabulului

Ministrul iranian de externe și-a exprimat „cele mai profunde condoleanțe” pentru atacurile asupra capitalei Afganistanului, Kabul, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia, Saeed Khatibzadeh, într-un comunicat.

„Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Saeed Khatibzadeh, a condamnat atacurile care vizau oameni afgani nevinovați, precum și orice operațiuni teroriste îndreptate împotriva bărbaților, femeilor, tinerilor și copiilor”, se arată în comunicat.

„[Khatibzadeh] și-a exprimat speranța că odată cu înființarea imediată a unui guvern la Kabul, organismele și instituțiile guvernamentale relevante își vor îndeplini responsabilitățile în ceea ce privește protejarea vieții și a bunurilor oamenilor”, mai transmite Ministerul iranian de Externe.

Sursa foto: Twitter/ Farooq Nawaz Sahil

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. mai rar asa atitudine de la TREIMEA SATANEI .. ramanea Siria, Coreea de Nord …

  2. In 20 de ani nici umbra isis nu trebuia sa existe!Rusine!

  3. Ba sarakiilor voi nu aveti toti dintii in gura, votati psd si pnl dar comentati geopolitica:))))))))))

  4. Ia uite cine condamna atacurile, unii dintre cei mai mari sustinatori ai terorismului.