G4Media.ro

Rusia cere OMS să-i înregistreze accelerat şi să-i precalifice vaccinul Sputnik V…

Rusia cere OMS să-i înregistreze accelerat şi să-i precalifice vaccinul Sputnik V împotriva COVID-19

Rusia a depus la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) o cerere de precalificare a primului său vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, Sputinic V, a anunţat marţi Fondul suveran rus, relatează AFP.

Implicat în dezvoltarea acestui vaccin, Fondul suveran a anunţat într-un comunicat că a depus o cerere de ”înregistrare accelerată şi o precalificare” a Sputnik V la OMS.

Rusia ”este una dintre primele ţări din lume care cere OMS precalificarea vaccinului său împotriva noului coronavirus”, subliniază autorităţile.

”În contextul pandemiei, înregistrarea accelerată a vaccinului potrivit procedurii (OMS) va face vaccinul rus accesibil tuturor într-un termen mai scurt în comparaţie cu procedurile conveţionale”, se precizează în cmunicat.

”O preselecţie reuşită va permite vaccinului Sputin V să fie inclus pe lista medicamentelor folosite de (…) de către ţări la cumpărări angro de medicamente”, se precizează în comunicat.

Rusia a anunţat la începutul lui august că a dezvoltat şi înregistrat ”primul” vaccin împotriva covid-19 pus la punct de Centrul de Cercetare Gamaleia din Moscova împreună cu Ministerul rus al Apărării.

În Rusia, înregistrarea de către autorităţi este o etapă prealabilă fazei finale a testelor clinice.

Denumit Sputinik V – o trimitere la primul satelit artificial din Istorie conceput de Uniunea Sovietică -, el a fost primit cu scepticism în lume, mai ales pentru că nu a atins faza finală a testelor la momentul anunţului.

O mare parte a elitei politice a anunţat însă că se vaccinează, iar Vladimir Puitn a citat exemplul uneia dintre fiicele sale.

Guvernul rus speră să desfăşoare masiv vaccinul în ţară în lunile următoare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luna aceasta că Rusia a înregistrat aldoilea vaccin împotriva noului coronavirus.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. primavara 2020 propaganda rusa trimbita precum Bill Gates va introduce fortat microcipuri in corpul fiecarui om si ca toti vom fi urmariti de antenele 5G, insa realitatea ne duce spre aceea ca multi pot fi vaccinati fortat cu vaccinul rus care nici nu e testat pina la capat si dupa cum scrie intr-un articol datele prezentate de pseudo-medicii rusi sunt eronate si prezinta repetari de pattern, adica au fost introduse aleator de catre niste amatori. si ce credeti: cetatenii rusi vor fi injectati cu aceasta vaccina deoarece asa va fi ordonat de sus

 2. ciudat, rusii nu-l vor, nu au incredere, si ei vor international acum!

  • Sa mori de ciuda sau de scarba pentru incapacitatea cercetarii medicale romanesti!

  • Rusii nu vor vaccin rus, lor le place marfa de calitate germana Kober Zertifikat Dulap Volkswagen poluzionen.

  • ciudat/ciudat dar mesajul este:

   „Am vrea sa salvam poporul rus, afecta recent de cresterea exponentiala a infectiilor, dar …. nu ne lasa OMS”

   Pe de alta parte, poate Putin a devenit extrem de atent la corecta completarea tuturor procedurilor si formularelor ale OMS.

  • @ Seb nu are importanta cauza, rezultatul conteaza.

  • Nu este nimic ciudat.
   In Austria s-a facut un sondaj pe tema asta si a rezultat ca peste 70% dintre austrieci nu se vor vaccina anti COVID chiar daca va aparea un vaccin.
   Deci … faptul ca oamenii nu-l vor nu inseamna nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.