G4Media.ro

Rusia cere explicații oficiale din partea aliatului Serbia, în urma informațiilor că…

Sursa foto: www.mod.gov.rs via Wikimedia Commons

Rusia cere explicații oficiale din partea aliatului Serbia, în urma informațiilor că Belgradul ar fi livrat mii de rachete în Ucraina / Moscova și-a exprimat „cea mai profundă îngrijorare”

Moscova și-a exprimat „cea mai profundă îngrijorare” în urma informațiilor potrivit cărora aliatul său Serbia a livrat mii de rachete în Ucraina, relatează Sky News.

Potrivit rapoartelor, o fabrică de armament de stat din Serbia a livrat recent 3.500 de rachete Ucrainei prin Turcia și Slovacia.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Moscova „urmărește această poveste” și că posibilitatea ca Serbia să înarmeze Ucraina reprezintă o „întrebare serioasă” pentru relațiile sârbo-ruse.

Ministrul sârb al apărării Milos Vucevic a negat că țara sa a exportat rachetele în Ucraina, deși a sugerat că acestea ar fi putut ajunge acolo prin intermediul unei terțe părți.

„Dacă companii private cumpără arme de pe piețele unor state terțe și apoi le vând altor companii din alte țări, aceasta nu este o problemă pentru Serbia, este vorba de comerț internațional”, a declarat el.

Serbia a fost unul dintre cei mai apropiați aliați ai Moscovei în Europa.

Rusia a susținut pretențiile Serbiei asupra fostei sale provincii Kosovo, care și-a declarat independența în 2008 cu sprijinul Occidentului.

La rândul său, Serbia a refuzat să impună sancțiuni Moscovei din cauza invaziei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...